Въпреки периодите, в които не контактуваме толкова често с нея,

...
Въпреки периодите, в които не контактуваме толкова често с нея,
Коментари Харесай

Сестрата е повече от приятел, тя е половината ви сърце

Въпреки интервалите, в които не контактуваме толкоз постоянно с нея, истината е, че сестрата е постоянно подготвена да се отзове на помощ.

1. Тя е повече от другар. Връзката с нея е по-силна от фамилните връзки. Тя е непоклатима опора в всекидневието. Винаги можете да разчитате на нея. Въпреки многото разлики през детството и юношеството ( когато дните са били изпълнени със състезание, разногласия, замяна на облекла и скрита ревност), през годините сте се научили да цените тази връзка. Твърди се, че същинското семейство се избира, без да зависи от генетиката.

2. Много пъти, обаче, връзката сред сестрите е по-силна от всеки различен тип връзки.Тя е интимно биологична и прочувствена връзка. Всеки, който е имал щастието да има сестра, знае че е богатство, което би трябвало да се цени доста в живота. Има дни, през които не сте разговаряли със сестра си. Животът от време на време ни слага в неуместни обстановки, в които гордостта може да окаже мощно въздействие.

Заради моментно проявена несъобразителност е допустимо да са се появяли различия. Въпреки дистанцията, гнева и наранените сърца, в края на деня, по-малката или по-голямата сестра ни предизвиква по най-подходящия метод. Телефонно позвъняване, малко смях, припомнени спомени… – връзката, която в никакъв случай не може да бъде изгубена, се възобновява, без значение от дистанцията и острите думи.

3. Еднакво образование, само че разнообразни характери. Удивително е по какъв начин от време на време макар сходството в метода на обучение и изискванията на живот, всяка една от сестрите придобива напълно друг темперамент от останалите.

Някои са бунтовно и реакционно настроени персони, които бранят персоналното ни пространство, правото на глас и избират това, което е най-хубаво за нас.

Други са цялостен океан от успокоение, които дават комфорт и леговище. С тяхна поддръжка се усещаме чути и разбрани, когато сме имали неприятен ден.

4. Братята и сестрите в никакъв случай не са идентични. Те не са копия на родителите. Братята и сестрите постоянно имат прекомерно разнообразни ползи и реагират по друг метод на едни и същи неща. Това е от изгода за взаимното им израстване дружно, защото техните разлики в доста връзки се допълват. Когато думите са непотребни Обикновено не се постанова да казвате на сестра си, че нещо не е наред. Тя сама може да разбере това единствено по изражението на лицето.

Емоционалните и кръвни връзки, както и опитът ѝ, разрешават интуитивно да откри, че нещо не е наред. Нейната непосредственост и приемане ви карат да се чувствате спокойни. Всички имаме другари, сътрудници и родители, на които да се облягаме. Сестрата, която споделя своите истории и прекарвания, знае тъкмо по какъв начин да помогне.

5. Различията и дистанцията нямат значение. Не е от голяма важност дали цялостен океан ни разделя, или сме поели в разнообразни направления, с цел да поддържаме персоналните взаимоотношения. Винаги можем да чакаме сестринска угриженост и интерес. Това е нещо естествено и съвсем инстинктивно. Обаждания по телефона, съобщения… Те постоянно ще намерят метод да предложат поддръжка, дружно със сърдечна угриженост.

6. Никой различен не споделя истината по този начин, както една сестра. Годините могат да отминават, само че постоянно ще знаете, че сестрата ще каже истината такава, каквато е.

7. Сестрата не се отнася със състрадание, още по-малко евентуално е да успокои с подправени обещания. Тя знае, че искреността е част от фамилията и е без подозрение е това, което се чака от нея.

8. Една сестра постоянно ще бъде повече от другар, тъй като сте претърпели толкоз доста дружно. Изживяванията в детството ( от време на време много сложни), спречкванията в юношеството, поддръжката при провали и триумфи през младежките години, са оставили отпечатък върху сърцето.

Печат върху сърцето… Ако сега поради дребни неприятности сте дистанцирани със сестра си, преглътнете гордостта. Заслужава си! Животът е доста по-прост в сравнение с си мислим. Подкрепата на братята и сестрите е извънреден подарък, на който би трябвало да се любуваме всеки един ден.

Източник: zdraveikrasota.bg

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР