Въпреки пандемията от новия коронавирус НАСА ще продължи да се

...
Въпреки пандемията от новия коронавирус НАСА ще продължи да се
Коментари Харесай

НАСА продължава подготовката за пилотирани мисии до Луната и Марс

Въпреки пандемията от новия ковид НАСА ще продължи да се приготвя за пилотирани задачи до Луната и Марс по програмата "Артемида ", съобщи ДПА, базирайки се на шефа на галактическото ръководство Джим Брайдънстайн, оповестява Българска телеграфна агенция.

"Мисията на НАСА продължава. Горди сме да споделим визията си за асимилиране на Луната след 2024 година и по какъв начин "Артемида " ни приготвя за Марс ", написа Брайдънстайн в Туитър.

НАСА оповести напролет на 2019 година, че новата й стратегия за асимилиране на Луната ще носи името на богинята Артемида - сестра-близначка на Аполон, "кръстника " на задачите "Аполо ". Програмата ще протече на три стадия. На последния от тях НАСА възнамерява връщането на астронавти и изпращането на първата жена на Луната през 2024 година и отправянето им към Марс в средата на 30-те години на сегашния век.

Астронавт от НАСА дава препоръки по какъв начин да преживеем обществената изолираност

"След 20 години на непрестанно престояване в нискоземна орбита, към този момент сме подготвени за идващото огромно предизвикателство в проучването на космоса - непрекъснато наличие на и към Луната. През идните години "Артемида " ще бъде наша пътеводна звезда, до момента в който работим за още по-задълбочено проучване на естествения ни сателит и демонстрираме основни детайли, нужни за първите пилотирани задачи до Марс ", споделя Джим Брайдънстайн.

От НАСА означават, че основен детайл за установяването на трайно наличие на астронавти на Луната ще бъде "подвижността ". Управлението има за цел да показа транспортно средство за напредване по лунната повърхнина. Проектирано да е изцяло обитаемо, то ще разреши на екипажите да пътуват на Луната в продължение на 45 дни. За по-кратки престои е очакван хабитат на повърхността, който да приютява до четирима души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР