Въпреки отсъствието на поканените от мен министри специално по отношение

...
Въпреки отсъствието на поканените от мен министри специално по отношение
Коментари Харесай

Румен Радев настоя за работа за децата, министри не уважиха инициативата му

Въпреки отсъствието на поканените от мен министри особено във връзка с децата ни, би трябвало да работим в една посока.

Това съобщи президентът Румен Радев при представянето на уеб платформата на Националната самодейност " Спортувай с президента " в резиденция " Бояна ".

Радев поздрави децата за Международния ден на детето и пожела благополучен празник на всяко едно дете. Децата са най-голямото наше благосъстояние и заслужават внимание, грижи и по-добро бъдеще. Това е разбиране към, което се сплотява цялото българско общество, сподели президентът.

По думите му бъдещето принадлежи на тези народи, които развиват освен промишленост и стопанска система, само че и на хората , които се приготвят за това бъдеще. Това значи всеобщ спорт, физическа интензивност, патриотично образование и самобитен метод на живот.

Обездвижването измежду младежите на България се трансформира във все по-значимо предизвикателство и спортът се свързва на първо място с физическо развиване. Младите хора в епохите на обществените мрежи към момента не обръщат нужното внимание на спорта , само че спортът е нещо доста повече от физическо развиване, посочи Румен Радев.

Той уточни, че спортът развива експедитивност, централизация, еластичност на мисълта, сплотява хората, народите, носи и мир. Спортът калява душeвността и кове характера, дава самочувствие, утвърждава екипния дух, спортсменството и уважението към другия, спомага за премахването на експанзията измежду децата, дава здраве и може да понижи разноските за опазване на здравето, акцентира Радев.

За страдание изискванията за всеобщ спорт към момента са надалеч от мечтаното и като материална база хиляди деца нямат физкултурни салони и са лишени от спортни уреди и занимания, означи Румен Радев.

Целта на самодейността " Спортувай с президента " е да спомага за развиването и мотивацията на децата ни да спортуват , както и да спомага за развиването на всеобщия детски спорт в България.

Каузата изисква персонална и социална ангажираност. Само с обединените институции, ще можем да спомогнем за по-голяма физическа интензивност и по-добър обществен статус на нашите деца , с цел да можем да им осигурим по-добро бъдеще на тях и на България, приключи словото си президентът Румен Радев.

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова желае всички деца да имат еднакъв старт без значение от тяхното състояние и обществен статус.

Всички дружно би трябвало да мислим по какъв начин порастват децата ни здрави и да имаме тези хубави спортни достижения, за които мечтаем , сподели още тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР