Въпреки отсъствието на капитана Янез Пишк, който преди дни премина

...
Въпреки отсъствието на капитана Янез Пишк, който преди дни премина
Коментари Харесай

Съперникът на Лудогорец в ЛЕ допусна нова загуба и е шести в Словения

Въпреки отсъствието на капитана Янез Пишк, който преди дни мина в Домжале, тимът на Целие сътвори нови сложни моменти за първенеца на Словения Марибор и го победи с 2:1 в среща от 6-ия кръг на словенското състезание.

Марибор е противник на Лудогорец в плейофите за влизане в груповата фаза на шампионата Лига Европа и в предходния стадий на шампионата отпадна от Розенборг с две провали с по 1:3.

В локалното състезание Марибор е едвам на 6-а позиция след 6 кръга единствено с една победа, три равенства и към този момент две загуби, което събира 6 точки. Големият противник Олимпия (Любляна) води с 13 и има мач по-малко.

За Целие това е първа победа над Марибор от 2017-а година насам, само че с нея събраха 9 точки и се придвижиха на 2-а позиция. Марибор не можеше да разчитапри гостуването си в Щирия на Алекс Пихлер и Александър Райчевич, а от пейката започнаха новият нападател Рок Кронаветер, Дино Хотич и бразилският деец Тавареш.

И все пак Марибор имаше превес в играта и във владеенето на топката, само че в края на първото полувреме Целие водеше с 1:0 с гола на Дарио Визингер, който се възползва от пас на влезлия Иван Божич. Божич, който се появи поради травма още в 22-ата минута, лиши топката от безгрижния Шпиро Перичич и подаде на Визингер. В 26-ата и в 28-ата минута Божич имаше други две благоприятни условия да означи, само че босненският вратар на Марибор Кенан Пирич се оправи на равнище.

Веднага след гола Марибор подвигна оборотите и имаше две положителни благоприятни условия, при една от които Мартин Милец стреля, само че вратарят Матияж Розман беше подготвен за това и избави. При другата Лука Захович стреля в навън.

През второто полувреме Митя Лотрич и Руди Пожег Ванчаш размениха по един опаден удар във всяка от вратите, а за Марибор имаше късмет и пред Андрей Котник след час игра. Но в 67-ата минута гостите изравниха с попадение на Пожег Ванчаш, който овладя дълъг пас от Александру Крецу и преодоля вратаря на някогашния си тим за 1:1. В 84-ата минута обаче Шпиро Перичич, който беше отговорен и за първия гол, в този момент си вкара автогол след центриране на Лотрич от фаул. Маркош Тавареш можеше да изравни в 90-ата минута, откакто се освободи отлично, само че стреля в навън.

"Фатални неточности пратиха мача в доста неприятна посока. Особено през първото полувреме играхме доста погрешно. Крилата бяха непрекъснато във вътрешността и не ни дадоха никакво пространство. Противникът не ни изненада, тъй като не игра по никакъв по-различен метод от това, което ни предлага винаги- единоборства и търсят експедитивност в предни позиции. И както постоянно са доста съсредоточени пред своята си врата, не позволяват и минимално съмнение, в случай че би трябвало да изчистят топката. Но би трябвало да сме наясно, че в такива интервали навлиза всеки един тим.

"Дали има резочарование в мене? Разочапрованието е в първия миг. След това започваш да мислиш за аргументите, тъй като този мач е към този момент в историята и би трябвало да вървим напред като се подобряваме, съобщи след края на срещата опитният треньор на Марибор Дарко Милянич.

Състав на Марибор от мача с Целие: Кенан Пирич, Мартин Милец, Саша Ивкович, Шпиро Перичич, Митя Вилер, Александру Крецу, Блаж Върховец (81- Рок Кронаветер), Руди Пожег Ванчаш, Андрей Котник, Мартин Крамарич (70- Дино Хотич), Лука Захович (78- Маркош Тавареш).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР