Въпреки острата реторика на френския президент Еманюел Макрон относно Европейския

...
Въпреки острата реторика на френския президент Еманюел Макрон относно Европейския
Коментари Харесай

Знае ли Макрон какво иска за ЕС?

Въпреки острата изразителност на френския президент Еманюел Макрон по отношение на Европейския съюз и НАТО през последните дни, към момента остава неразбираемо каква Европа търси той.

Вероятно след срещите му с немския канцлер Ангела Меркел и управленията на всички европейски институции и структури визията на Макрон ще се обясни. Това сподели Любомир Стефанов, политолог, в предаването „ Клуб Investor “ с водещ Ивайло Лаков.

„ Макрон се пробва да покаже мускули и го прави по метод, характерен за американския водач Доналд Тръмп или съветския му сътрудник Владимир Путин, а не за който и да е френски президент “, разяснява Стефанов.

„ Франция е огромна страна и водеща мощ в Европейски Съюз. Тя може да има една визия за Европа, само че сходен вид говорене провокира противоречие в Полша и Унгария да вземем за пример “.

Според политолога Сирия е ябълката на раздора за съдружниците в границите на НАТО. „ Турция, Русия и Съединени американски щати взеха ограничения в Сирия, които от позиция на Франция явно не са в неин интерес “, уточни той.

Гостът разяснява и увеличеното военно наличие на Съединени американски щати в редица европейски страни, като означи, че наклонността евентуално ще продължи.

„ Става въпрос за напрежение по отношение на това до каква степен Франция е питана за сходни решения “.

Стефанов приказва и за обстановката в Кралството на фона на хаоса към Brexit.

По негови думи Англия не може да си разреши да бъде антиевропейска, защото следователно финансовите центрове ще изместят активността си от Лондонското сити към други страни в Европа, а и английската и европейска стопанска система като цяло са доста свързани.

Според политолога Brexit е опасност за целостта на Кралството.

„ Излизането на Шотландия от Англия при сполучлив Brexit е въпрос на време. За Ирландия всяка неверна стъпка безусловно може да възпламени обстановката “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР