Въпреки очевидните трудности, повече българи са почивали у нас през

...
Въпреки очевидните трудности, повече българи са почивали у нас през
Коментари Харесай

Две трети от българите определят като добър потенциала на летния ни туризъм

Въпреки очевидните компликации, повече българи са почивали у нас през летния сезон на фона на проектите, които бяха декларирани при започване на сезона. Оценките за летния туризъм в България са по-скоро положителни, въпреки упованията да са по-високи, а конкуренцията на непознати дестинации да прави българите по-взискателни. Това демонстрира проучване на „ Галъп интернешънъл “, извършено измежду 1000 българи по телефона, като равносметка на летния туристически сезон. Изследването е част от обичайна изследователска стратегия на „ Галъп интернешънъл “, взаимно с Националния ръб по туризъм. 

Половината от запитаните са виждали туристическа реклама на България в последните няколко месеца, а другата половина не са. Подобни дялове са в действителност добър отзив за достигната публика. А 77,7%, т.е. съвсем автоматизирано, одобряват, че рекламата би трябвало даже да се усилва. Само 19,1% са скептични към увеличението на рекламата като механизъм за стимулиране на вътрешния туризъм. 

Вероятно и с увеличението на туристическата реклама на наши дестинации в хода на туристическия сезон може да се изясни и по-големият дял почивали у нас спрямо регистрираните при започване на сезона проекти. Роля евентуално играят и рестриктивните мерки, въвеждани и в средата на лятото във връзка с почивките на Бяло море, както прочее и съвсем на всички места другаде в чужбина. 

През май 11,6% са възнамерявали отмора на море у нас, а 22,2% (над 1.2 млн. души) са осъществили сходни отмора. 4,3% са възнамерявали планина у нас, само че 8,4% са я осъществили на процедура. Обратно, 5,1% през май възнамеряваха море в чужбина, само че единствено 2,7% (над 150 хиляди души) са го осъществили. Това е понижение от повече от половин милион спрямо една междинна естествена година. Последното очевидно се дължи на рестриктивните мерки. Респондентите имаха опция да посочат повече от един отговор. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР