Въпреки очакванията за много труден мач и възможна елиминация, "Барселона"

...
Въпреки очакванията за много труден мач и възможна елиминация, "Барселона"
Коментари Харесай

За пета поредна година - Барса е на финал

Въпреки упованията за доста сложен мач и допустима елиминация, "Барселона " реализира удобен триумф с 2:0 при гостуването на "Валенсия " в реванша от полуфиналите в шампионата за Купата на Краля. Така "каталунците " завоюваха конфликта с общ резултат 3:0 и за пета поредна година се класираха за огромния край. В него техен противник ще бъде отборът на "Севиля ". Двубоят за трофея е плануван за 21 април, като занапред следва да определен на кой стадион ще се организира борбата.

В четвъртък вечер трибуните на "Местайя " бяха осъществяване до краен лимит, а няколко часа преди началото на дуела хиляди се бяха събрали пред оборудването, с цел да посрещнат по впечатляващ метод своите любимци, както и да освиркат бурно противниците.

За разлика от мача на "Камп Ноу " преди седмица, измежду титулярите на "прилепите " се завърнаха Гарай и Кондогбия. В състава на "Барса " имаше една единствена смяна - Гомеш вместо Видал.

Феновете по трибуните чакаха домашен напън в търсене на изравнителен гол, само че вместо това "лос че " без особена опозиция отстъпиха самодейността на Меси и компания. "Валенсия " предпочиташе да работи на контраофанзива и това въпреки всичко сътвори проблеми на "Барса ". След като в 9-ата минута Меси провокира чудесно избавяне от Жауме Доменек, стреляйки рисково от директен свободен удар, пет по-късно Родриго Морено бе покрай гол за "прилепите ". Той засече центриране на Хосе Гая, само че ударът му с глава изпрати топката в напречната греда.

До почивката Родриго нанесе още един прекрасен шут, който бе париран от Яспер Силесен, а на другия завършек на игрището Суарес имаше най-хубавата опция, само че изстрелът му не се оказа рисков за Доменек.

Още на почивката Филипе Кутиньо зае мястото на Андре Гомеш в състава на гостите. И това се оказа съвършената промяна на Ернесто Валверде. Още в 49-ата минута бразилецът означи първия си гол с екипа на каталунците след транфера от "Ливърпул ", засичайки центриране на Суарес, който направи брилянтен пробив и на два пътя излъга Гарай.

"Валенсия " изпадна в тежка обстановка, допускайки гол на непознат терен, и опита с по-чести офанзиви да потърси поврат. Защитата на "Барса " и Силесен обаче се оправиха с най-опасните положения. В 74-ата минута точно холандският вратар на каталунците се прояви с удивително избавяне, отразявайки с дясната си ръка удар на Гая от едвам да метра.

А в 82-ата минута Иван Ракитич подсигури триумфа на своя отбор с четвъртия си гол за сезона във всички шампионати. Суарес още веднъж бе в ролята на помощник, откакто се възползва от неточност на централния бранител Габриел.

"Барселона " отстрани "Валенсия " за трети следващ път на полуфиналите в шампионата след 2012 и 2016 година. "Блаугранас " също по този начин не са губили посещение на "Местайя " от 2008 година насам, като записаха пети триумф в общо 13 срещи. Каталунците си осигуриха шанса против "Севиля " да завоюват Купата за юбилеен 30-и път, както и за четвърти следващ - достижение, което не се е отдало на нито един отбор от 1933 година до наши дн
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР