Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка и все по-трагичните статистически данни

...
Въпреки обявената извънредна епидемична обстановка и все по-трагичните статистически данни
Коментари Харесай

Общини се надпреварват да организират панаири в условията на пандемия

Въпреки оповестената изключителна епидемиологична конюнктура и все по-трагичните статистически данни за заболеваемостта от ковид у нас, редица български общини провеждат всеобщи прояви, предполагащи скупчвания на хора. Само за днешния съботен ден има планувани два разнообразни панаира навън и една самодейност на закрито в три регионални града, в това число в столицата.

Във Враца от 9:30 до 18:30 ч. пред постройката на общината ще се организира фермерски пазар с присъединяване на производители и търговци от цялата страна. Анонсирано е наличието на " десетки участници ", а домакините предизвестяват, че е " основана организация за съблюдаване на противоепидемичните ограничения ".

Паралелно във Велико Търново през днешния ден ще има фестивал на рибата , освен това по самодейност на министерството на земеделието и храните. " Рибният празник ", както е показано събитието, се открива в 10:00 ч. в централния парк " Марно поле ", където ще се оферират " българска риба и аквакултури, показани от производители на риба, риболовци и преработватели ".

От аграрното министерство популяризират фестивала, изтъквайки, че задачата му е " да се разпространява рибата като вкусна и потребна храна ". И приканват посетителите да съблюдават противоепидемичните ограничения.

Тази вечер в София пък ще се състои XVI издание на Европейската нощ на музеите , в която повече от 25 музеи и галерии ще бъдат със свободен вход за посещаване. Съорганизатори са Френският институт в България, министерството на културата и Столична община.

Част от обектите, които ще бъдат с отворен достъп, са Археологическият музей, Софийска градска художествена изложба и нейните филиали изложба " Дечко Узунов " и изложба " Васка Емануилова ", Националният антропологичен музей, Национален музей " Земята и хората ", Националният политехнически музей, музей " Борис Христов ", изложба " Структура ", изложба " Академия ", изложба " Униарт ", изложба " Сердика ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР