Въпреки обстановката на икономическа несигурност и стагнация, която засегна и

...
Въпреки обстановката на икономическа несигурност и стагнация, която засегна и
Коментари Харесай

Questers отварят IT позиции за медийната група Dow Jones в София

Въпреки ситуацията на икономическа неустановеност и застоялост, която засегна и софтуерния бранш, компанията за дистрибуция и разработка на програмен продукт с българско присъединяване Questers отваря нови работни места в съдействие със международния новинарски и информативен портал Dow Jones.

Questers е компания, предоставяща цялостен набор от услуги на интернационалните софтуерни компании, помагайки им да изградят и ръководят високоефективни екипи в Източна Европа.

В портфолиото на Dow Jones пък влизат световноизвестни издания като The Wall Street Journal, Factiva, MarketWatch и Financial News. Компанията е една от водещите за финансова информация в целия свят. От основаването си през 1882 година тя се стреми да намира новаторски способи за даване на информация и надеждни бизнес данни на своите клиенти.

Днес тя е част от групата на медийния колос News Corp (през 2018 година Questers подписа партньорство с друга компания от същата група – NewsUK) и сплотява водещи международни издания и осведомителни платформи, подпомагащи найамбициозните компании и експерти в света.

Технологичният отдел на Dow Jones създава новаторски софтуерни решения, които подсигуряват, че клиентите им получават информацията от която се нуждаят, когато и където пожелаят. Създаденият преди повече от 15 години български офис на компанията сполучливо си сътрудничи и поддържа работата на световния софтуерен екип в създаването на високоефективни уеб и мобилни приложения, приложно-програмни интерфейси и други.

Ефективността, професионализмът и изключителната работа на софийското звено през годините водят до стратегическото решение за разгръщане на екипа и увеличение на потенциала му. С оглед на мечтаното бързо, само че стабилно разширение на екипа си в България, компанията разпознава потребността от благонадежден съдружник с богат опит в привличането, мотивирането и задържането на висококвалифицирани софтуерни фрагменти.

Успешното съдействие с News UK, чийто екип в България към този момент наброява над 30 индивида, поддържа избора на Questers като стратегически сътрудник за планувания напредък на Dow Jones. На база новото партньорство, Questers ще построи високоефективна софтуерна единица, която ще работи един до друг с главния софтуерен екип на Dow Jones.

С цел построяването и развиването на този извънреден екип, Questers стартира търсене на опитни DevOps и.Net софтуерни инженери. Новите членове на екипа ще бъдат ангажирани с създаването на динамичната платформа на Dow Jones, която дава най-пълната сбирка от вести и данни в света. Информация за отворените позиции можете да откриете тук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР