Въпреки обещанията да е конструктивна опозиция, втората политическа сила в

...
Въпреки обещанията да е конструктивна опозиция, втората политическа сила в
Коментари Харесай

ГЕРБ: Бойко Рашков е червена линия, няма да има диалог с кабинета

Въпреки обещанията да е градивна съпротива, втората политическа мощ в Народното събрание - ГЕРБ - не счита да води никакъв разговор с бъдещото държавно управление, до момента в който Бойко Рашков е вътрешен министър. Това стана ясно от изявления на депутати от групировката, откакто звук за тази позиция зададе в събота водачът им и някогашен министър председател Бойко Борисов, който за следващ път отхвърли да седне на депутатските банки, при все това завоюва място в Народното събрание на изборите през ноември.

" Няма да водим никакви диалози с новия кабинет, до момента в който Бойко Рашков е част от него. Ако желаят да създадат конституционна промяна, да вземем за пример, дано махнат Рашков и да приказваме. Казахме, че желаеме да имаме градивен метод. Присъствието на Рашков не ни дава тази опция. За нас това е алена линия, която не можем да прескочим ", разгласи депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

" Това държавно управление се състои от три фракции - корпоративна, партийна, милиционерска - тази на президента Радев, която ще управлява всички останали дали извършват президентските команди ", добави го задочно съпартийката му и някогашен обществен министър Деница Сачева.

В същото време обаче бъдещият постоянен вътрешен министър Бойко Рашков споделя, че води следствие по случая със фотосите от спалнята на Бойко Борисов, на които е запечатано нощно шкафче, в което се виждат пачки еврови банкноти и златни кюлчета. По-рано Рашков акцентира, че " би трябвало да се проверява този епизод от активността на някогашния министър председател, тъй като прокуратурата умишлено не довърши тази работа ".

Той е и на мнение също, че без опозиция от прокуратурата, следствието за източването на пари от строителството на автомагистрала " Хемус ", " неминуемо ще докара до виновни фактори в ръководството на страната до месец април тази година ".

В събота водачът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи остри коментари по адрес на Бойко Рашков, определяйки го като " еманацията на комунистическите следствени служби ". 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР