Въпреки обещаните пари за туристическия бранш, представители на сектора отново

...
Въпреки обещаните пари за туристическия бранш, представители на сектора отново
Коментари Харесай

Туроператорите на протест върпеки обещаните 10 млн. лева от Борисов

Въпреки обещаните пари за туристическия отрасъл, представители на бранша още веднъж застанаха на жълтите павета. Това е следващият митинг на туроператорите. Според недоволните отпуснатата помощ от 10 милиона лв. е незадоволителна.
Припомняме, че през вчерашния ден министър председателят Борисов раздаде пари на калпак на три сектора. Само за ден той даде обещание помощни средства за три бранша. За животновъди и аграрни стопани са обезпечени 82 милиона и 500 хиляди лв., за туроператорите към 10 милиона лв., а министерството на правораздаването даде обещание, че ще отпусне в допълнение 200 щатни бройки за надзиратели. Беше дадено и повишение на трудовите хонорари на държавни чиновници в 28 администрации.

Въпреки обещанията обаче, туроператорите застанаха пред постройката на Народното събрание, с цел да изразят своето неодобрение. На място са десетки представители на бранша.

“Навременна помощ в този момент е нужна, ще ни помогне грантова скица, до 10% от годишния оборот на тези компании би спомогнало да се отбрани самият бизнес, само че и на българските туристи, предплатили почивките си преди пандемията”, сподели пред bTV Байко Байков от Асоциация на българските туроператори.

Той изясни, че 3000 лева на компания значат тези 10 млн. лева, планувани за помощ на бранша. Байков добави, че са признателни, само че помоли за взаимност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР