Въпреки невзрачното си представяне в квалификациите за Евро 2020, България

...
Въпреки невзрачното си представяне в квалификациите за Евро 2020, България
Коментари Харесай

Потвърдено: България ще има шанс да се класира на Евро 2020

Въпреки неугледното си показване в квалификациите за Евро 2020, България въпреки всичко ще получи късмет да се добере до финалите на шампионата на Стария континент. Това стана допустимо след успеха на Финландия над Лихтенщайн с 3:0, която класира “Суоми” на огромен футболен конгрес за пръв път в историята.. Финландците заеха второто място в група " J ", а първото е за Италия.

Спечелената от Финландия квота за Евро 2020 освободи едно място за класиране посредством плейофите в Лигата на нациите. Финландците заемаха четвъртата позиция в нашата Лига " С ", само че защото се класираха посредством квалификациите, петият тим заема тяхното място, а това е точно България.

Засега още не се знае кой ще бъде противникът на “трикольорите”. Той ще бъде избран посредством чоп, след който ще се разбере дали съставът ни отива в Лига " А " или Лига " С ". Ако останем в нашата Лига " С ", то ни следва мач с Шотладния в Глазгоу. Победителят от него пък ще срещне някой всред Норвегия и Сърбия.

Ако обаче попадне в Лига " А ", то въпросителни към днешна дата са много и няма изясненост кои тъкмо ще са четирите тима в нея. Единственото ясно е, че България ще е посетител на 26 март, като конфликтът ще се реши в един мач. ЕВРО 2020 10 кръг, неделя 17 ноември  България 19:00предстои  Чехия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР