Въпреки невероятните си плажове и удивителна природна красота, островната държава

...
Въпреки невероятните си плажове и удивителна природна красота, островната държава
Коментари Харесай

Хиляди туристи всеки ден анулират почивките си на Малдивите, ето защо

Въпреки невероятните си плажове и удивителна естествена хубост, островната страна Малдиви сега не попада в радиуса на туристическото търсене.

Архипелагът в Южна Азия е в плен на безредици, откакто неговият президент Абдула Ямен разгласи изключително състояние.

Напрежението в островната страна набъбна, откакто Върховният съд смъкна обвиняванията за тероризъм против девет опoзиционни водачи, шестима от които се намират в пандиза. Ямин отхвърли да се съобрази с решението на съда и уволни полицейския комисар на страната, написа profit.bg.

Малко по-късно двама от четирите съдии от Върховния съд бяха задържани, дружно с някогашния президент Мамун Абдул Гаюн, който е отчуждения полубрат на Ямин.

Тези дейности провокираха митинги в столицата на Малдивите - Мале.

Нестабилността в страната накара няколко страни да издадат рекомендации за отсрочване на пътешестване към тропическата страна, в това число Съединени американски щати, Англия, Китай и Индия.

И наподобява, че предизвестията оказват въздействие върху промишлеността, задвижваща стопанската система - туризма.

Стотици хотелски резервации се анулират всеки ден, откогато е оповестено изключително състояние предходната седмица, заяви Ройтерс.



Дали тези туристи са прави или са прекомерно внимателни? Трябва ли да се заобикаля пътешестване до Малдивите?

Сет Джоунс, шеф на плана " Транснационални закани " в щатския Център за стратегически и интернационалните проучвания, декларира за Travel + Leisure, че посетителите на страната би трябвало да бъдат бдителни, само че не и да се опасяват.

" Не бих избягвал безусловно страната, въпреки че бих призовал хората, които пътуват до Малдивите, да го вършат с нараснало внимание ", споделя той. " Бих призовал пасажерите да заобикалят огромни обществени събирания и антиправителствени митинги. "

Джоунс прибавя, че малдивските острови са доста по-безопасни от страни, като Ирак, Сирия, Турция, Афганистан и Пакистан.

Правителството на Малдивите е на същото мнение, акцентирайки в изказване, че " всички бизнеси, свързани с туризма, работят както нормално, а ситуацията на Малдивските острови остава устойчиво ", съгласно CNN.

Консултативният съвет по въпросите на туризма във Англия също отбелязва, че интернационалното летище Мале и крайбрежните курортни острови в страната остават незасегнати от скорошните събития.

Но Алиса Айрес, старши помощник за Южна Азия в Съвета за външни връзки на Съединени американски щати, споделя, че е необичайно, че толкоз доста нации - всички с разнообразни връзки с Малдивските острови - издават предупредителни сигнали към туристите едновременно.

" Изключително извънредно е Съединени американски щати, Индия и Китай да издадат по едно и също време предизвестия към пътуващите. Тези рекомендации демонстрират равнището на безпокойствие, което надвишава рутината, " съгласно нея.

Сет Джоунс също декларира, че " репресиите на Ямен против опозиционните детайли основават неустановеност и покачват опцията от безредици, антиправителствени митинги и държавно подтисничество ".

Трудно е да се реши дали сегашната рецесия ще завърши, откакто свърши 15-дневното изключително състояние, или ще продължи и по-късно, единомислещи са специалистите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР