Въпреки неприятното си име, копривата се смята, че носи множество

...
Въпреки неприятното си име, копривата се смята, че носи множество
Коментари Харесай

Как копривата може да ни бъде полезна при разширени вени

Въпреки неприятното си име, копривата се счита, че носи голям брой изгоди за здравето.
Чаят от коприва може да не наподобява като най-приятната напитка през студените дни, само че тя има някои евентуални изгоди за здравето.
Копривата може да се приема през устата за възстановяване на признаците, свързани с уголемена простата, в това число постоянно, мъчително, нощно или затруднено уриниране, за възстановяване на признаците на сенна хрема, като задръстване на носа и сълзене на очите, и може да бъде ефикасна при намаление на кръвната захар и облекчение на болката при остеоартрит.
 Еликсир с коприва защищава доматите от заболявания Еликсир с коприва защищава доматите от заболявания
Копривата е извънредно потребна освен за здравето ни, само че и за доматите в градината. Просто би трябвало да знаете по какъв начин да я употребявате разу...
Успокоява алергиите
В естественото си положение растението подтиква алергична реакция, когато фините му косми допират кожата. Въпреки това, когато се подготвя като чай, копривата в действителност може да помогне за усмиряване на алергиите.
Премахва мускулни и ставни болки
Поради естествените си противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, копривата се употребява от епохи за лекуване на възпалени, сковани мускули и стави. Копривата може да помогне за облекчение на признаците на остеоартрит и болки в ставите, нормално на ръце, колене, ханш и гръбначен дирек.
Укрепва костите
 Силни лечебни билки, които се намират на една ръка разстояние Силни лечебни билки, които се намират на една ръка разстояние
Днес ще ви представим няколко мощно лечебни билкиь които можете да намерите на една ръка разстояние + предписания за потреблението им. Бъз...
Брашното от коприва доставя калций, магнезий и желязо, подсилващо костите. Растението съдържа също витамини D и K, които оказват помощ на костите да употребяват калций за отбрана на костната компактност. Магнезият се съхранява в костите, подкрепя здравината на костите и подкрепя усвояването на калция. Ниският магнезий е обвързван с остеопороза, хронично положение на слаби и нежни кости. Недостигът на желязо също е обвързван със загуба на костна маса.
Подобрява здравето на бъбреците, пикочните пътища и простатата
Като диуретик копривата може да насърчи здравословното уриниране. Растението коприва се употребява като естествено лекарство за инфекции на пикочните пътища и за попречване на камъни в бъбреците. Изследване на плъхове, оповестено през 2014 г,,  демонстрира, че понижава натрупването на калциеви оксалатни кристали в бъбреците, които способстват за образуването на най -често срещания вид камъни в бъбреците. Констатациите от изследвания върху животни, обаче, не могат да се трансферират непосредствено върху хората. Под грижите на доктор, екстракти от растението се употребяват за лекуване на пикочните признаци на увеличена простата, в това число честа потребност от уриниране и затруднено изпразване на пикочния мехур. Източник на желязо и калий, чаят, подготвен от това пикантно, листно растение, може да помогне за разпределяне на кръвоносните съдове и да усъвършенства кръвообращението, както и да спомага за облекчение на казуса с уголемение вени.
Успокоява кожните раздразнения
Благодарение на антихистаминовите, противовъзпалителни, антимикробни и болкоуспокояващи качества на растението, копривата има дълга история, употребена за лекуване на кожни раздразнения като екзема и акне. Изглежда, че понижава зачервяването и подуването, успокоява сърбежа и форсира заздравяването. За да получите тези преимущества за разчистване на кожата, можете да изпиете чая - или можете да сварите чаша, да я охладите и да нанесете течността непосредствено върху кожата си, само че наложително след тест за алергия върху дребна част от кожата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР