Въпреки неотдавнашното покачване до исторически върхове през последните две седмици,

...
Въпреки неотдавнашното покачване до исторически върхове през последните две седмици,
Коментари Харесай

Цената на златото падна под $2,000 – какво следва?

Въпреки неотдавнашното повишаване до исторически върхове през последните две седмици, цената на златото се намали под прага от $2,000, което е сигнал за смяна в интерес на мечия тренд.

Към момента на писане на публикацията златото се търгува на равнище от $1,980, като активът претърпя забележителен спад от 23% сред 10 и 11 декември. Този спад обаче наподобява по-скоро като корективна фаза.

В непосреден проект мечките се стремят да тласнат актива към основната точка на опозиция при $1,978. Как ще се държи металът в тази непосредственост евентуално ще предложи скъпа информация за представянето му до края на 2024 година, изключително след неотдавнашното му рекордно повишаване по-рано този месец. Златото доближи своя исторически връх от $2,148 на 4 декември, предизвиквайки необятно разискване във финансовите среди.

Неотдавнашните опасения изплуваха на повърхността, когато цената на златото се смъкна под $2,000, сигнализирайки за обновяване на мечите настроения. Понастоящем стабилизирайки се към границата от $1,980, реакцията на пазара на тази ценова промяна ще оформи в забележителна степен прогнозите за 2024 година

Предстоящото равнище на опозиция при $1,978 е от основно значение за установяване на конкуренцията сред мечките и биковете. Пробив под това равнище евентуално може да докара до по-нататъшно намаляване на актива до към $1,800 през идващите седмици съгласно ForexLive.

Въпреки това наблюдаващите регистрират , че тази промяна не е нарушила доста продължителния прогресивен подтик на златото. По-специално, активът сподели 8% растеж от началото на годината, подсилен от несигурните стопански условия. Тази продължаваща волатилност може да продължи да укрепва бичите настроения за цената на златото през 2024 година на фона на пейзаж, характеризиращ се с непредсказуемост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР