Въпреки необичайните условия Северното Черноморие вече посрещна първите туристи. Някои

...
Въпреки необичайните условия Северното Черноморие вече посрещна първите туристи. Някои
Коментари Харесай

Българското Черноморие приема първите туристи за летния сезон

Въпреки необикновените условия Северното Черноморие към този момент посрещна първите туристи. Някои от хотелите в курорта Златни пясъци към този момент работят, само че прогнозите за тази година не са оптимистични.
„ Драматично наподобяват резултатите в нашата статистика към днешна дата. В съпоставяне с предходната година, когато хотелите бележат претовареност от 83 %, то все още за жалост се сблъскваме с числа от 10 до 25% и то в интервала на дълги уикенди”, споделя Петя Щилиянова – маркетинг управител на верига хотели.
Прогнозите за слаб сезон обаче, не разколебават сектора и хотелиерите се пробват да привлекат български туристи с по-атрактивни цени, запазвайки качеството на услугата.
„ С огромно наслаждение споделям, че имаме опция да поканим и да посрещнем от ден на ден българи в нашите хотели с препоръчаните в действителност доста нападателни и атрактивни предложения особено готови за нашата публика”, прибавя Щилянова.
На плажния бар намираме Христо Касабов, който искрено споделя, че е удовлетворен от изискванията и обслужването по родното Черноморие.
„ Просто получавам нещо доста положително. Сравнявайки с примерно, предходната година бях в Палма де Майорка, тук е по-хубаво. Тук ми харесва повече. Всичко е перфектно”, споделя Христо Касабов.
В същото време по всичко проличава, че и чужденците са удовлетворени от услугата. А с изключение на за качественото обслужване, хотелите са се погрижили и за още по-строгата хигиена по отношение на пандемията, все пак обаче туристите към момента не са задоволително.
„ Със сигурност, това няма да бъде сполучлив сезон, само че значимото за нас като верига е да запазим позициите и да кажем, че ние сме отворени и имаме вяра в качествата си да предложим продукта и този сезон”, споделя още Щилянова.
От сектора обаче показаха вяра, че с отпадането на 14 дневната карантина за идващите туристи от от ден на ден страни, хотелиерите ще съумеят да посрещнат повече посетители от чужбина.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР