Въпреки недоволството на синдикатите, правителството и една от работодателските организации

...
Въпреки недоволството на синдикатите, правителството и една от работодателските организации
Коментари Харесай

Д-р Спас Спасков: Парите за здраве не са малко от хората, но от държавата са недостатъчно

Въпреки недоволството на синдикатите, държавното управление и една от работодателските организации утвърдиха парите за здраве в Бюджет 2020 г .

Пред Българска национална телевизия някогашният шеф на института за незабавна здравна помощ " Пирогов " доктор Спас Спасков съобщи, че п арите не са малко от позиция на персоналния джоб на хората, само че от позиция на страната като цяло те са ужасяващо малко .

Много значимо е ние да знаем против тези пари какво може да се извърши, сподели той.
 Съмнителна е успеваемостта на проекто-бюджета за Здравната каса за 2020
Съмнителна е успеваемостта на проекто-бюджета за Здравната каса за 2020

Член на Надзорния съвет на Касата се съмнява, че бюджетът е за пациентите

В Германия разходът на глава от популацията за опазване на здравето е към 4 000 евро. Тук ще бъде някъде от порядъка на 350 евро в този момент, изясни доктор Спасков. По думите му, разликата е " стремглава ".

" Ние би трябвало да се съобразим с тези налични пари какво може да се даде като опазване на здравето и нашите очаквания да не бъдат безкрайни . Единият вид е повече пари за извънболничната помощ, другият вид е в огромните лечебни заведения да постъпят доста повече пари . Така че недоволни са всички, които желаят повече, а няма по какъв начин да го получат " , съобщи доктор Спасков.
 Бюджет 2020 залага максимален растеж на налозите от жители
Бюджет 2020 залага максимален растеж на налозите от жители

При опасност от криза държавното управление ще преследва нулев недостиг

По думите на доктор Таня Андреева , акушер-гинеколог и някогашен здравен министър приходната част на бюджета се дефинира от това какъв брой всеки от нас внася за здраве и какъв брой страната внася за здраве.

Държавата би трябвало да обезпечи част от групите, които по закон не заплащат сами здравни осигуровки , само че здравето и парите в системата на опазване на здравето, които се дават за активност, към този момент са функционалност на това по какъв начин ще бъде разпределена разходната част на бюджета към лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ .

" Точно там си личи каква политика, какви философия желае да разгърне и касата, и Министерството на здравеопазването, въпреки и непряко да взе участие в договарянето на националния рамков контракт и там в действителност ние ще забележим дали още веднъж тази увеличена приходна част ще бъде разпределена съразмерно, както и до момента ", сподели доктор Андреева.

Тя разясни, че половината пари ще отиде за болнична помощ, останалите ще се разпределят за извънболнична - за дентална, за медикаменти и така нататък или ще има нова философия, каквато съгласно мен би трябвало да има.
 АИКБ с рекомендации за Бюджет 2020 година
АИКБ с рекомендации за Бюджет 2020 година

Асоциацията желае баланс, данъчна непоклатимост и ускорение на реформите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР