Въпреки че първият случай на рак е записан в Египет

...
Въпреки че първият случай на рак е записан в Египет
Коментари Харесай

Как ракът е лекуван в Древна Гърция?

Въпреки че първият случай на рак е записан в Египет през 1600 година преди новата епоха, Хипократ (410-360 година пр.н.е.), бащата на медицината, е този, който разпознава и даде име „ рак “ на болестта, което мори човечеството и до през днешния ден.
Хипократ е описал няколко типа рак, наричайки ги „ karkinos “, гръцката дума за раци, или karkinoma (карцином). Думата пристигна от появяването на изрязаната повърхнина на корав недоброкачествен израстък, като вените се простират от всички страни като крайници на краката.
Хипократовата „ идея на рак е хуморален доктрина, защото той счита, че тялото, съдържаща четири комизъм (телесни течности). Всеки дисбаланс на тези течности би довел до заболяване и остатъкът на черна жлъчка в даден орган на мястото, се счита, че предизвиква рак.
През 2 век от н.е., Гален, назовава доброкачествените тумори „ oncos “, от гръцката дума за отичане или бучка, запазвайки karkinos – терминът на Хипократ „ за злокачествени тумори.
Хуморалната доктрина за рака е била общоприета през междинните епохи и повече от 1300 години. През този интервал аутопсиите били неразрешени по религиозни аргументи, ограничаващи познанията за рака. Хуморалната теоретична терапия остава известна до 19 век, когато клетките са открити.
Тъй като античната гръцка традиция не разрешава отварянето на тялото, Хипократ единствено разказва и прави рисунки на забележими тумори по кожата, носа и гърдите

Как са лекували това заболяване лекарите от това време четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР