Въпреки насилието и хаосът от страна на граждани на Северна

...
Въпреки насилието и хаосът от страна на граждани на Северна
Коментари Харесай

Левски шамароса Шкупи на скопската нива

Въпреки насилието и хаосът от страна на жители на Северна Македония преди мача сред двама отбора, Левски не беше грохнал и реализира победа. Левски направи огромна крачка към продължение към третия кръг на Лигата на Конференциите. Сините победиха с 2:0 като посетител Шкупи с две бразилски попадения в първи мач от втория кръг на конкуренцията. Уелтон откри в 30-ата минута, а в даденото от съдията продължение Роналдо удвои.

Двата отбора бяха затруднени много от положението на терена на стадион " Тоше Проески ", което бе напряко скандално за интернационален дуел. Тревата бе в окаяно положение и в течение на играта сътвори проблеми на двата състава. За благополучие атмосферните условия бяха удобни, защото при съществуване на дъжд, не е ясно дали срещата въобще щеше да приключи. Някога оборудването бе считано за едно от най-хубавите на Балканите и даже одобри край за Суперкупата на Европа, само че все още положението на стадиона е надалеч от най-хубавите си дни.

Наставникът на сините Николай Костов бе избрал да стартира на вратата с Пламен Андреев, пред него в трима в отбрана - Хосе Кордоба, Кристиан Димитров и Келиан ван дер Каап. По двата фланга бяха Цунами и Жереми Петрис. В халфовата линия действаха Андриан Краев и Асен Митков. По крилата бяха Джевад Ел Джемили и Уелтон, а на върха на офанзивата бе Рикардиньо.

В самото начало на мача Левски можеше да допусне гол във вратата си, откакто Пламен Андреев реши да залъгва Халими и алжирецът му лиши топката, само че от дребен ъгъл стреля над вратата.

В 28-ата минута домакините насочиха прецизен удар, откакто Михал Пинтер се извиси над отбраната след корнер и стреля с глава, само че Андреев избави чудесно.

В края на мача темпото не спадна, само че сините издебнаха момента си да нанесат втори съдбоносен удар. В даденото от съдията продължение играчите на Николай Костов стигнаха до втори гол. Марин Петков центрира от ъглов удар, а Димитров отклони топката към Роналдо, който от няколко метра прати топката в мрежата.

Попадението изнерви домакините и в края на мача напрежението се повиши, само че за благополучие до по-сериозни произшествия с изключение на няколко жълти картона за играчи на Шкупи не се стигна.

Така Левски направи значима крачка към продължение напред. Сините не впечатлиха с кой знае какъв брой качествена игра, само че предвид на положението на терена, това мъчно можеше да стане. Все отново играчите на Николай Костов демонстрираха прагматизъм и стигнаха до добър резултат. Така след седмица Левски би трябвало да довърши започнатото довечера. Победителят от двойката пък ще се изправи против спечелилия от двойката Апоел (Беер Шева) – Паневежис. В първия мач израелците завоюваха с 1:0.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР