Въпреки нарастващия натиск от страна на САЩ върху Израел да

...
Въпреки нарастващия натиск от страна на САЩ върху Израел да
Коментари Харесай

Йоав Галант не изключва отварянето на втори фронт - с Ливан

Въпреки възходящия напън от страна на Съединени американски щати върху Израел да " овладее " войната в Газа, министърът на защитата на Израел Йоав Галант в този момент допуска, че силите на страната му скоро могат да отворят втори фронт на север, с цел да изтласкат подкрепяната от Иран " Хизбула " надалеч от границата с Ливан, написа Politico.

Говорейки пред кметове и общински шефове от северната част на Израел, Галант сподели, че държавното управление няма да насърчи към 80 000 поданици, евакуирани от северните общности покрай границата с Ливан, да се завърнат вкъщи, преди " Хизбула " да бъде прогонена оттатък река Литани в Южен Ливан.

Постоянният боязън на северните общности е, че те са изложени на сериозен риск от ракетни офанзиви и нахлувания от " Хизбула ".

В мнения, представени от Times of Israel и Haaretz, Галант сподели на среща в Нахария, най-северния крайбрежен град в Израел, че държавното управление се надява да отблъсне " Хизбула " посредством дипломатически средства, само че в случай че това се провали, ще " работи по всевъзможен начин на негово разположение ", в това число военни дейности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР