Въпреки нарастващите опасения, че технологичните гиганти ни следят, подслушват и

...
Въпреки нарастващите опасения, че технологичните гиганти ни следят, подслушват и
Коментари Харесай

Хората се притесняват, че Google и Amazon ги подслушват, но не спират да купуват домашните им асистенти

Въпреки възходящите опасения, че софтуерните колоси ни наблюдават, подслушват и злоупотребяват с нашето персонално пространство, от ден на ден хора им се доверяват, написа Bloomberg.

Все повече се приказва за интелигентните асистенти на Гугъл, Amazon и Apple - Гугъл Assistant, Alexa и Siri - и по какъв начин фирмите ни подслушват посредством тях. Оказва се обаче, че това не води до спад на продажбите на умните устройства, а противоположното - все консуматори ги купуват. Това сочи отчет на изследователския институт Capgemini.

Констатациите в отчета - съвсем половината от 12 000 интервюирани души в изследването, които живеят в Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия, имат образован помощник, без значение на коя компания е той.

За съпоставяне - през месец ноември 2017 година процентът е бил два пъти по-нисък - 25%.

Парадоксът - хората го купуват, само че не престават и да се съмняват и тормозят, че гласовите им асистенти подслушват персоналните им диалози - цели 52% са показали това.

Въпросът с подслушването от ден на ден тревожи и регулаторите, които наблюдават тематиката. Органът за отбрана на данните в Хамбург изследва гласовите известия, които консуматори изпращат посредством чат приложенията на Фейсбук. Гугъл пък към този момент отстъпи и се съгласи да спре да преписва диалози на хора в Европейски Съюз след следствие на същия регулатор.

Защитниците на персоналната дискретност се опасяват от неразбираемите условия и детайлностите към потреблението на асистентите, тъй като множеството консуматори даже и не подозират, че могат да бъдат записвани във всекидневни обстановки. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР