Въпреки нарастващата екологична такса за изкопаеми горива, търсенето на въглища

...
Въпреки нарастващата екологична такса за изкопаеми горива, търсенето на въглища
Коментари Харесай

Въпреки високите екологични разходи, Европа все още разчита на въглищата

Въпреки възходящата екологична такса за изкопаеми горива, търсенето на въглища в Европа е по-силно от всеки път.

Най-високите цени на въглеродните излъчвания за последното десетилетие оскъпиха природния газ, обезкуражавайки електроцентралите да се откажат от въглищата. В резултат на това търсенето остава мощно за най-мръсното изкопаемо гориво на континента, който прави най-вече, с цел да почисти стопанската система си.

През тази седмица цените на въглищата доближиха най-високата си стойност от 5 години, показва Bloomberg.

 Въглищата в Европа не са били толкоз скъпи от 2013 година насам
Въглищата в Европа не са били толкоз скъпи от 2013 година насам

Китай задвижва покачването на цената

Газовите фючърси ще би трябвало да се намалят с повече от 20%, преди въглищните електроцентрали да станат нерентабилни въз основа на настоящите пазарни цени на горивата и електрическата енергия, съгласно Георги Славов, началник на проучването в брокера Marex Spectron.

" Това е доста малко евентуално, най-малко през ноември. Няма правдоподобни сюжети, които да създадат въглищата прекомерно скъпи ", съобщи Славов пред Bloomberg.

Въглищата с дълъг период на доставка в Европа са подготвени да изпреварят към 100 $ за звук за първи път от 5 години, повишавайки цената на електрическата енергия на континента. Те към този момент надхвърлха това равнище при договорите с по-кратък период на доставка.

 Полша се насочва към възобновимата сила
Един от най-големите замърсители в Европа се насочва към чистата сила

Тя към този момент е доста по-изгодна от въглищата

Търсенето на въглища в Китай и Индия притегля товари, които другояче ще дойдат във фабриките в Западна Европа от Холандия до Германия. Договорите с дълъг период на доставка в Ниската земя се възвърнаха от загуби при започване на годината, с цел да набъбнат с съвсем с 13%, вдигайки се дружно с газа и петрола.

Газовите електроцентрали, китайските вносители на полутечен природен газ и складовете за предпазване в континентална Европа се състезават за едни и същи колета, подхранвайки повишаването на по-чистото гориво.

Няма доста свободни размери газ, които да бъдат доставени и да заменят въглищата, заради увеличението на таксите за въглеродни излъчвания.

 Въглищата още са №1 в енергетиката: Кои страни добиват най-вече?
Въглищата още са №1 в енергетиката: Кои страни добиват най-вече?

Те обезпечават 40% от международното произвеждане на електрическа енергия

Китайският импорт на въглища доближи 29 млн. тона през юли, което е най-високото равнище от 2014 година насам, до момента в който производството на електрическа енергия в страната доближи рекордните 640.02 милиарда киловатчаса.

Вносът на въглища в международен мащаб ще доближи рекордни равнища от 1.01 милиарда тона тази година, надхвърляйки равнището от 2013 година, което е малко под 1 милиарда тона, счита Гийом Пере, създател и шеф на изследователската компания Perret Associates.

" Пазарът на въглища е изправен пред систематичен дефицит " на вложения, в това число в мини и логистика, сподели Пере, представен от Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР