Въпреки напрегнатите обстоятелства тази година, Театър БЪЛГАРСКА АРМИЯ открива новия

...
Въпреки напрегнатите обстоятелства тази година, Театър БЪЛГАРСКА АРМИЯ открива новия
Коментари Харесай

70 г. Военен театър - slava.bg

Въпреки напрегнатите условия тази година, Театър БЪЛГАРСКА АРМИЯ открива новия сезон 2020/2021 с празничен дух и жадност за творчество. Освен откриването на сезона, мотив за наслада е и честването на 70 годишнината на Театър „ БЪЛГАРСКА АРМИЯ “.

Този сезон, повече от всеки път, целим да поддържаме духа и културният живот от сцената, тъй като имаме вяра, че театърът може да сплотява, радва, вълнува, в случай че щете и да лекува душата на всеки един от нас. Първото зрелище за сезона е “НОЖИЦА ТРЕПАЧ” (23 септември). Постановка играна над 15 години, в която, Вие, нашите фенове, сте основният воин. Зашеметяваща комедия, в която публиката играе директно в разкриването на убийството на известна пианистка, за чиято гибел са заподозряни всички.

Тъй като този сезон взехме решение да стартираме с усмивка, в програмата за СЕПТЕМВРИ ще гледате постановките: “КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН” от Оскар Уайлд (24 септември).

Сюжетът на пиесата се завърта към сърдечните безредици на две аристократични двойки. В гонене на любовта си те устремно прелитат през комични недоразумения и неуместни трудности. Представлението се играе от 20 години на сцената на Театър „ БЪЛГАРСКА АРМИЯ “ и тази година ще продължава да ни разсмива и умилява.

“СЕКС, НАРКОТИЦИ И РОКЕНДРОЛ “ от Ерик Богосян (28 септември). Ивайло Христов, Добрин Векилов-ДОНИ и Коцето-Калки от 28 години ни описват за рокендрола, а ние желаеме най-малко още 28 години да ги гледаме дружно на сцена… Спектакъл както за удоволствието от музиката и „ лекият живот “, по този начин и за екзистенциалното страдалчество на индивида.

“КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ”, от Георги Марков (25 септември). Най- новото попълнение в репертоарът на театъра с актьорите Иван Радоев, Юлиан Вергов и Моню Монев. Трима мъже на междинна възраст, другари, в очакване на две дами, с които се срещат инцидентно същият ден на Раковска. Неочакваната развръзка води до куп нелепи и смешни обстановки. Една на пръв взор непретенциозна среща, изпълнена с доста рекламация и мирис на кафе.

“МНОГО ШУМ ЗА НИЩО”, от Шекспир, който и да е той (30 септември). От 25 години “Много звук за нищо” е на сцената на Театър „ БЪЛГАРСКА АРМИЯ “. Историята споделя за дръзкото младежко любовно замайване, без да икономисва болката и страданието. По думите на режисьорът, Красимир Спасов “МНОГО ШУМ ЗА НИЩО” не е афоризъм, който с дяволита усмивка позволява дребни любовни недоразумения, а метафора на безплодните старания на човешкото създание да откри себе си в едни неприятелски и безреден свят.

“ЕДНА НОЩ С ТЕБ” (30 септември) от Макъл Уелър е една особена любовна история

разказана от актьорите Стефка Янорова и Георги Кадурин. Линди и Адъм, на към 50 годишна възраст, се срещат уединено в хотел в Ню Йорк. Но, с колкото и предпочитание да подхождат един към различен, връзките им в никакъв случай не доближават до съгласие. Една история с сантиментална усмивка, която буди у нас предпочитание за персонално благополучие и споделеност. “АРСЕНИК И СТАРИ ДАНТЕЛИ” от Джоузеф Кесърлинг (25 септември).

Една изпълнена с непредвидени обстановки и доста ирония пиеса, в която известния сценичен критик и буен съперник на брака - Мортимър Брустър не може да устои на чара на красивата Илейн, както и на досадата да я изпраща всяка вечер и й предлага брак. Но... до насладата на медения месец по този начин и не се стига.

Причината се оказва много ненадейно изобретение. В остарялата ракла, в дома на неговите лели – Аби и Марта, чиято богоугодна щедрост е добре позната из целия град, Мортимър открива мъртвец. Оказва се, че това е 12-тата им жертва. С концепцията да „ облекчат живота им”, Аби и Марта черпели самотни хора, които приютявали в техния интернат, с чаша Бъзово вино… Можете да си визиите до каква степен стига тази престъпната подигравка.

“ШВЕЙК” от Юрий Дачев (29 септември). Дааа... Много желая да пия бира с Швейк! Добър до нелепост, а не добър от нелепост. Добър и популярен, популярен с добротата си. Швейк е претърпял всички неволи на света. Войни, рецесии, лицемерни величества, сластни хазяйки, доносници и попове… И продължава да крачи, непрестанно затягайки колана на войнишкия панталон, който не му е по размер. Препъва се и кани наляво и надясно на чаша бира в шест часа след войната... Дааа... Много желая да пия бира с ШВЕЙК с Герасим Георгиев- ГЕРО и Валентин Танев.

Сега! Верен на традициите, репертоарът на Театър „ БЪЛГАРСКА АРМИЯ “ включва както български пиеси, по този начин и типичен и модерни произведения от международната драматургия. Следете програмата ни тук. Ще се смеем, ще плачем, ще претърпяваме и ще се въодушевяваме дружно. През този сезон приготвяме 5 нови заглавия, както и театър по случай 70 годишнината на театъра, върху които работят Владимир Люцканов и Антоанета Бачурова.

Режисьорите, които ще работят на сцената на Театър „ БЪЛГАРСКА АРМИЯ “ са Иван Урумов, в който припознаваме режисьорът на Театър „ БЪЛГАРСКА АРМИЯ “; Диана Добрева и Стоян Радев, лицата на актуалната българска постановка, както и доайенът Красимир Спас.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР