Въпреки напредъка, отбелязан от феминизма, все още има шокиращо голямо

...
Въпреки напредъка, отбелязан от феминизма, все още има шокиращо голямо
Коментари Харесай

Нещата, за които не трябва да говорим

Въпреки напредъка, маркиран от феминизма, към момента има шокиращо огромно пренебрежение към женската анатомия, когато нещата не са твърди, прибрани, пригладени и обезкосмени.
                                                                                           Джесика Валенти
Въпреки напредъка на медицинските науки още от времето на Просвещението, цялостната анатомия на клитора е разказана за пръв път едвам през 1998 година Защо толкоз късно? Дали има нещо общо с обстоятелството, че клиторът няма репродуктивни функционалности и е най-вече източник на наслаждение за дамите?
Жените постоянно са споделяли интимни детайлности. Един мъж, който поглежда към група дами, смеещи се, до момента в който споделят бутилка вино, може и да потрепери, тъй като, да, те евентуално приказват за това какъв брой зле са били някогашните им в леглото. И въпреки всичко всички имаме въпроси за онази част от тялото ни. Притесняват ли се мъжете да вършат секс с жена в цикъл? А от други естествени функционалности на тялото, когато то е женско? Ако една жена в никакъв случай не е изпитвала вагинален оргазъм, това значи ли, че нещо не е наред с нея? Има ли отрицателни последствия мастурбацията?
Казва ни се, че не би трябвало да приказваме за това. Не просто не е възпитано – напряко си е жестоко! В „ Нещата, за които не би трябвало да приказваме ” (ИК „ Сиела ”) активистката Нимко Али дава отговор на всички въпроси, които сме се питали вътрешно, само че които не смеем да повторим на глас. За да разбием остарелите табута и да съберем историите за това какво значи да си жена: първата менструация, първото наслаждение от секса, търсенето на това наслаждение, бременността – даже менопаузата.
Чели сме монолозите за вагината – пристигна време да стартираме разговори за вагината. Защото когато става въпрос за нашето „ цвете ”, няма такова нещо като прекомерна искреност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР