Въпреки наличието на съвременни сеизмографи и други изследователски инструменти, днес

...
Въпреки наличието на съвременни сеизмографи и други изследователски инструменти, днес
Коментари Харесай

Нидерландски сеизмолог с тревожни прогнози за бъдещи земетресения в света

Въпреки съществуването на модерни сеизмографи и други проучвателен принадлежности, през днешния ден учените не могат да дефинират авансово най-опасните зони по време на земетресение.

Въпеки това няколко дни преди бедствието в Турция, самостоятелният откривател от Нидерландия Франк Хугербитс предвижда мощно семетресение в този регион, предава. Ето какво написа той в Twitter на 3 февруари: " Рано или късно този район (южна централна Турция, Йордания, Сирия, Ливан) ще претърпи земетресение с магнитуд към 7,5 по Рихтер “.

Тези прогнози се сбъдват и на 6 февруари в Турция и Сирия станаха две трусове с магнитуд 7,8 и 7,7.

Тези трусове постоянно са предшествани от сериозна планетарна геометрия, която наблюдавахме на 4-5 февруари “, написа по-късно Хугербитс.

Сега самостоятелният сеизмолог прави нова, още по-мрачна прогноза. Според него трусове скоро ще раздрусат цялата планета, като се чака земните земетресения да бъдат с магнитуд над 8. За това той приказва в YouTube канала на научната организация Solar System Geometry Survey. Причината съгласно Хугебиртс е в геометричното разположение на Земята, Меркурий и Сатурн.

Според него нашата планета се приближава до своите съседи в Слънчевата система и по тази причина на 2 и 5 март се чака висока сеизмична интензивност. Освен това е допустимо мегаземетресение на 3-4 март или 6-7 март. " Не можем да знаем сигурно, само че първата седмица на март ще бъде извънредно сериозна “, споделя Хугербитс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР