Въпреки надеждите, че легализацията на марихуаната ще извади наркотика от

...
Въпреки надеждите, че легализацията на марихуаната ще извади наркотика от
Коментари Харесай

Мексикански духовници са против легализиране на марихуаната

Въпреки очакванията, че легализацията на марихуаната ще извади опиата от ръцете на картелите, епископите в Мексико считат, че това е неприятна концепция за обществото, съобщи Aleteia.org.

Законопроектът, признат от мексиканския Сенат, „ не преглежда вредите за здравето, породени от увеличената приложимост на канабис, нито преглежда въздействието върху фамилиите на младежите, които използват опиати, нито оказва помощ за понижаване на приложимост на наркотици”, се споделя в изказване на Конференцията на католическите епископи в Мексико.

„ Виждаме, че тези държавни политики изпращат сигнал, че подценяват слабите и подценяват тези, които би трябвало да бъдат най-добре защитени”, уточни организацията на католическите епископи в Мексико.

Епископите имат вяра, че легализацията на неразрешено наркотично вещество значи „ игнориране на действителните потребности на обществото, изключително в сегашния подтекст на пандемията с COVID-19, икономическата рецесия и рецесията в сигурността “. „ Политиката за поощряване и отбрана на здравето се изоставя, с цел да задоволят ползите на малко на брой “, настояват католическите водачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР