Юлиус Малема от Южна Африка празнува 10 години от EFF

...
Въпреки мрачното си представяне в училище и разногласия, лидерът на
Коментари Харесай

Въпреки мрачното си представяне в училище и разногласия, лидерът на втората по големина опозиционна партия в Южна Африка, Джулиус Малема , се превърна в символ на успех за неговия легион от поддръжници.

Това е до голяма степен защото той изгради от нулата собствената си политическа партия, лявата Икономическа свобода Fighters (EFF), която се превърна в политическа сила, която не може да бъде пренебрегната 10 години след като я основа.

В същото време г-н Малема е завършил университет с бакалавърска степен по комуникация и африкански езици и диплома за отличие по философия.

42-годишният в момента е регистриран за магистърска степен във високоуважавания университет Witwatersrand.

Малцина смятаха, че той ще постигне това - в края на краищата той беше обект на подигравки, когато изтекоха резултатите от последната му година в училище през 2008 г., показвайки, че той едва се справя с успех под средния.

Откровен и противоречив политик, обвинен в насърчаване на реч на омразата, той се сблъска с обиди за лошите си резултати по математика и дограма, но каза, че не го е направил нека те го определят, защото той "нямаше амбиции да бъде дърводелец, а искаше да бъде активист и политик".

Преди това той призна, че не е изкарал две оценки в гимназията, защото „се развълнува твърде много, след като се присъедини към Cosas“ – движението Конгрес на южноафриканските студенти, което беше създадено, за борба с расистката система на апартейда.

Управлението на бялото малцинство приключи през 1994 г., когато Африканският национален конгрес (АНК) - който беше в челните редици на кампанията срещу апартейд - спечели първите демократични избори в Южна Африка.

Сега г-н Малема се възприема като нещо като законодател на тенденциите, като все повече политици и знаменитости завършват училище, докато други продължават обучението си, въпреки че никой не го е цитирал като вдъхновение.

„Само чрез образование ще можем да си върнем черната гордост“, каза веднъж г-н Малема.

По-рано тази година г-н Малема каза на поддръжниците си, че трябва да имат матричен сертификат (завършване на училище), ако искат да бъдат партийни лидери.

"Не можем да бъдем по-лоши от ANC... Върнете се на училище, ако искате да ръководите EFF или страната."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР