Въпреки моментната добра физическа форма на Григор Димитров най-добрият български

...
Въпреки моментната добра физическа форма на Григор Димитров най-добрият български
Коментари Харесай

Рамото винаги ще тормози Григор Димитров

Въпреки моментната добра физическа форма на Григор Димитров най-хубавият български тенисист постоянно ще би трябвало да обръща особено внимание на дясното си рамо. Това показа мениджърът на 28-годишния хасковлия Георги Стоименов при гостуването си в подкаста " Тенис кафе " на едноименния профилиран уебсайт. Заради контузия в ставата някогашният №3 в света пропусна повече от месец през миналия сезон и се принуди да промени ракетата си и механиката на осъществяване на сервис.

" Може би най-положителното от цялата година за него е фактът, че сега рамото не е проблем. Но като споделям " сега ", имам поради " сега " - акцентира Стоименов. - Тоест това е нещо, което той ще би трябвало да следи постоянно и ще би трябвало да се грижи за него по специфичен метод. Както и прави, с цел да може да си удължи играта без болежка. Сега не ми се приказва дали контузията може да бъде излекувана изцяло или не. Никога няма стопроцентови неща в медицината. Но е нещо, което би трябвало да се обгрижва и да се следи непрестанно. Григор е извънредно грижовен във връзка с положението си и тялото си. "

Мениджърът разкри и детайлности към идното присъединяване на Димитров като играещ капитан на България в новото международно състезание за мъжки тимове - Купата на АТР в Австралия (3-12 януари 2020 г.). Първата ни ракета включи в отбора още Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

" ATP Cup е с огромно бъдеще - предвижда Стоименов. - Аз съм приказвал с множеството от нашите играчи - всеки е извънредно прочувствен за това присъединяване. Всеки би трябвало да се почувства добре. Идеята е всички да заминат по-рано. Григор ще бъде там по-рано и в случай че всеки от тима успее, ще бъде прелестно. Така дружно ще упражняват и ще приказват. "

Турнирът ще се организира в три града - Пърт, Сидни и Бризбейн. България е в група С в Сидни дружно с отборите на Англия, Белгия и Молдова, откакто зае мястото на Швейцария след отказването от присъединяване на Роджър Федерер. Само спечелилият в потока ще се класира сигурно за 1/4-финалите, а вторият би трябвало да е един от двата най-хубави подгласника в шестте групи, с цел да продължи напред.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР