Въпреки молбата му обаче, съдия Светлозар Георгиев наложи най-тежката мярка

...
Въпреки молбата му обаче, съдия Светлозар Георгиев наложи най-тежката мярка
Коментари Харесай

Молдовецът Анатоли пред съда: Дори не познавах човека, намушках го при самозащита!


Въпреки молбата му обаче, арбитър Светлозар Георгиев наложи най-тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража " с претекста, че обвиняването е работно и в случай че след месец и половина следствието потвърди самозащита той може да го преразгледа. 

Според обвиняването виновността на Анатоли е потвърдена от конфискуваните от вкъщи два ножа, от натривките, които са направени по ръцете и мебелите и от осъществената съдебно-медицинска експертиза. 

Адвоката на младия мъж изиска домакински арест поради обстоятелството, че Анатоли има непрекъснат адрес от 2002 година във Варна. До момента той е оказал цялостно подпомагане и е с чисто правосъдно минало. 

В правосъдната зала стана ясно още, че Анатоли няма документи за идентичност и е незает. 

Предстои да бъдат осъществени спомагателни процесуално-следствени дейности. Защитата има право да апелира наложената мярка, а следващо заседание на правосъдния състав е на 3 декември в Окръжния съд на Варна. 

Припомняме, че 33-годишният жител на Молдова Анатоли бе арестуван с разпореждане на прокурор в Окръжната прокуратура във Варна, откакто е бил притеглен като обвинен за съзнателно ликвидиране по член 115 от Наказателен кодекс. Ако вината му бъде потвърдена го грози от 10 до 20 години затвор. 

Досъдебното произвеждане по случая е формирано в петък, 22 ноември. Тогава към 8 часа сутринта във Варна зародил скандал сред 30-годишния Николай Н. и очевидци. Пострадалият отишъл на адреса рано сутринта с приятелката си. В жилището на неговия прочут се намирали още трима мъже, един от които молдовският жител Анатоли, непрекъснато пребиваващ в България от 2002 г. 

Николай се държал нападателно с останалите мъже. На излизане от вкъщи Анатоли намушкал с нож Николай в рамото, като съумял да му пререже артерия. Малко по-късно в болничното заведение потърпевшият умрял.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР