Въпреки множеството изследвания, доказващи вредите от ултравиолетовите лъчи, като слънчево

...
Въпреки множеството изследвания, доказващи вредите от ултравиолетовите лъчи, като слънчево
Коментари Харесай

12 грешки при употреба на слънцезащитни продукти


Въпреки множеството проучвания, доказващи вредите от ултравиолетовите лъчи, като слънчево изгаряне и няколко типа рак на кожата , доста хора не престават да подценяват слънцезащитата. Специалистите поучават да се употребяват слънцезащитни артикули освен в горещите дни, защото ветровитото или облачно време също крият опасности за здравето. Но това, че просто сме нанесли от слънцезащитен лосион върху кожата си, не значи, че сме я предпазили задоволително.

Ето лист с 12 възможни неточности, които позволяваме при използването на слънцезащитен артикул:

Не го използваме всеки ден

Трябва да нанасяме слънцезащитен артикул всеки ден, без значение от прогнозата за времето. Слънцето излъчва два типа ултравиолетова радиация, която предизвиква генетични разновидности и поврежда ДНК, водещо до рак на кожата. Ние сме изложени изложени на тези ултравиолетови лъчи всякога, когато излизаме на открито, даже когато е облачно, студено или прохладно.

Не нанасяме задоволително от продукта

Не би трябвало да бъдем спестовни в количеството, което нанасяме върху кожата си. Експертите поучават пластът слънцезащитен крем леко да покрива цялата кожа, изложена на UV лъчите. Все отново няма такова нещо като невъздържание с количеството, когато става въпрос за предотвратяване на кожата.

Не повтаряме нанасянето му

Еднократното нанасяне на слънцезащитен артикул не значи, че сме защитили кожата си за целия ден. Дерматолозите предлагат наново нанасяне на всеки два часа, в случай че сме изложени на директна слънчева светлина и по-често, когато плуваме.

Нанасяме го върху грим

Ежедневната приложимост на слънцезащитен крем не изключва случаите, в които излизаме гримирани от у дома. Погрешно е да го нанасяме върху другите козметични артикули. Употребата му би трябвало да става преди нанасянето на грим, върху чиста и подсушена кожа.

Не изчакваме абсорбирането му

Нанасяме продукта, откакто сме излязли на открито. Специалистите поучават, че нанасянето му би трябвало да става най-малко 15 минути преди излагане на слънчева светлина, с цел да има време кожата ни да го всмуква.

Ако стоим на сянка, не ни е необходим

Друго неправилно разбиране е, че на сянка сме защитени от вредите на ултравиолетовите лъчи. И това, че носим очила или шапка, не значи, че не се нуждаем от слънцезащитен крем.

Свързани публикации.. Спира ли слънцезащитата образуването на загар? 0 Слънцезащита – за какво ни е нужна всеки ден? 1 Слънцезащитата не е задоволителна мярка против меланом 0

Използваме артикул с изминал период на валидност

Подобно на всеки различен артикул за грижа за кожата, слънцезащитните също имат период на валидност, след приключване на който не е задоволително ефектевин. Експерти настояват, че в случай че няма избран период на опаковката, нормално са най-хубави в продължение на три години, само че когато наличието има странна миризма, цвят или консистенция, би трябвало да го изхвърлим преди този момент.

Не го съхраняваме вярно

Дерматолозите означават, че когато слънцезащитните артикули се съхраняват при висока температура, успеваемостта им понижава. Затова не е добра концепция да държим продукта на дъното на плажната си чанта, да вземем за пример.

Слънцезащитният му фактор е прекомерно невисок

Има причина слънцезащитните кремове да са с друг фактор на отбрана. Колкото по-голям, токлова по-защитена ще бъде кожата ни. Експертите поучават да не използваме артикул с по-малък от 30-ти фактор.

Пропускаме нанасяне върху значими зони от тялото

Случва се да пропущаме да покрием значими зони от тялото и лицето си с продукта. Такива са клепачите, ушите, устните и стъпалата на краката. А те също се нуждаят от зажита.



Пренебрегваме едновременната приложимост с медикаменти


Понякога, някои лекарства, които пием, може да усилят чувствителността към слънчевата светлина. Някои такива, да вземем за пример, са медикаментите срещу акне и антидепресантите. Ако одобряваме такива е по-добре да се посъветваме с кожен лекар, с цел да може да ни предложи подобаващ слънцезащитен артикул.

Употребяваме алкохол Алкохолът и слънцето са неприятна композиция освен поради риска от дехидратация и топлинен удар. Лимоновият сок, употребен при някои от летните коктейли, могат да причинят химична реакция, която се случва, когато цитрусите се смесват със слънчевата светлина и покачват риска от изгаряне на кожата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР