Въпреки многолюдните и множество протести, предупрежденията от страна на Европейския

...
Въпреки многолюдните и множество протести, предупрежденията от страна на Европейския
Коментари Харесай

Полският парламент прие спорните промени в съдебната система

Въпреки многолюдните и голям брой митинги, предизвестията от страна на Европейския съюз и загрижеността на опозицията, депутатите в полския парламент утвърдиха противоречивата промяна на правосъдната система, която слага под въпрос независимостта на правораздаването в страната, предава „ Франс прес ", представена от „ Фокус ".

Долната камара на Народното събрание, която се управлява от консервативната партия " Право и правдивост ", одобри измененията с поддръжката на 235 депутати. Общо 192 гласоподаваха „ срещу ", „ въздържали се " бяха 23-ма от народните представители.

Част от измененията гласят, че министърът на правораздаването ще може да показва съдиите за европейските съдилища. Парламентът пък ще избира членовете на Националния правосъден съвет, който е органът, който подсигурява независимостта на съдилищата. Така правосъдната власт на процедура ще попадне под контрола на изпълнителната и законодателната власт.

Заради противоречивите промени, които към този момент са признати, от Европейската комисия пък предизвестиха, че Полша може да загуби правото си на глас в Европейския съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР