Въпреки многобройните увеличения на лихвените проценти от Федералния резерв през

...
Въпреки многобройните увеличения на лихвените проценти от Федералния резерв през
Коментари Харесай

Какво ще се случи с лихвите по ипотечните кредити след срещата на Фед през април? Прогнозите на експертите се различават

Въпреки многочислените нараствания на лихвените проценти от Федералния запас през последните години, инфлацията остава по-непреклонна, в сравнение с мнозина чакаха. Най-новите данни за инфлацията демонстрираха повишение на цените с 3,5% на годишна база през март, което надвишава задачата на Фед от 2%.

Поради това Фед поддържа лихвените проценти постоянни през последните месеци. Федералният запас не дефинира непосредствено ипотечните лихвени проценти, само че решенията на централната банка по отношение на нейния референтен лихвен % като цяло ще повлияят на посоката на ипотечните лихвени проценти. На собствен ред доста бъдещи купувачи на жилища се надяват Фед да понижи лихвените проценти, с цел да отключи повече придвижване на пазара на недвижими парцели.

Следващото съвещание на Фед ще бъде от 30 април до 1 май и до момента в който множеството специалисти чакаме централната банка да поддържа лихвените проценти постоянни, прогнозите и мненията на Фед може да имат по-незабавен резултат върху ипотечните лихви.

Сравнете н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР