Въпреки месеците на протести на мотористи и автомобилисти и политически

...
Въпреки месеците на протести на мотористи и автомобилисти и политически
Коментари Харесай

Въпреки протестите максималната скорост по второстепенните пътища във Франция се намалява на 80 км/ч

Въпреки месеците на митинги на мотористи и автомобилисти и политически диспути, оптималната скоростта по 400 000 км второстепенни пътища във Франция става 80 вместо 90 км/ч. Промяната влиза в действие от 1 юли, съобщи " Франс прес ".

Две седмици преди влизането в действие на новото ограничаване указът за използването му бе оповестен през днешния ден в Държавния вестник. Ограничението ще важи за двупосочните второстепенни пътища без централно разграничително оборудване (мантинела), представляващи 40% от цялата пътна мрежа във Франция.

Обявена на 9 януари в границите на държавен проект, целящ да се понижи броят на жертвите по пътищата, мярката провокира опозиция от сдружения на мотоциклетисти и автомобилисти, подкрепени от депутати и даже някои министри. Според социологическо изследване, оповестено през април, 76 на 100 от французите са срещу новото ограничаване.

Въпреки това министър председателят Едуар Филип съобщи, че е " подготвен да поеме отрицателните последствия " от непопулярната мярка, която съгласно него ще избави живота на 300-400 души годишно. Ако до 1 юли 2020 година резултатите не потвърдят упованията на властта, държавното управление ще поеме своята отговорност, увери Филип.

Смъртността по френските пътища стигна исторически най-малко през 2013 година с 3427 починали, само че стартира отново да пораства и наклонността се обърна едвам през 2017 с 3684 жертви – 1.4 на 100 по-малко, в сравнение с през 2016 година, отбелязва " Франс прес ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР