Въпреки месеци на полемика и оспорване във Франция от 1

...
Въпреки месеци на полемика и оспорване във Франция от 1
Коментари Харесай

Франция ограничи скоростта на движение

Въпреки месеци на дискусия и оборване във Франция от 1 юли в действие влезе ограничаване за скоростта по второстепенните пътища в страната. Скоростта по 400 000-километровите второстепенни пътища е лимитирана на 80 км/ч, заяви Дарикнюз. Целта на мярката е понижаване на смъртността в пътни произшествия.
Досега позволената оптималната скорост по този вид пътища беше 90 км/ч. Сега съгласно наредбата тя става 80 км/ч по всички двупосочни пътища, с по едно платно във всяка посока, без централен разделител (матинела, преграда, насип и др). На това изложение дават отговор 40% от пътищата във Франция.
Мярката бе оповестена още на 9 януари. Асоциации на автомобилисти и мотоциклетисти стачкуваха не един път против нея. В края наминалата седмица министър председателят Едуар Филип сподели, че намаляването на скоростта не цели да се „ досажда на всички, а да се понижат случаите на гибел и на съществени контузии по пътищата ”. Той напомни, че предходната година при пътни произшествия във Франция са починали 3684 души, а ранените са били 76 840.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР