Въпреки мерките срещу коронавируса морските градове вече се готвят за

...
Въпреки мерките срещу коронавируса морските градове вече се готвят за
Коментари Харесай

Нови разпоредби за обществения ред в Бургас

Въпреки ограниченията против ковид морските градове към този момент се готвят за летния сезон - с вярата, че до юни изключителното състояние ще бъде анулирано. Бургас, да вземем за пример, готви строги правила и за туристите, и за жителите си за идното лято.

Всеки дръзнал да реализира физиологични потребности в морската градина на Бургас или на плажа, без значение денем или нощем, е заплашен от глоба. „ Най-фрапиращите неща може би са несъмнено уринирането на публични места, възбраната за секс на публични места. Според мен даже да го няма като текст в наредбата напълно разумно е да не се случва изобщо. Ако отидем в Испания или във Франция надали някой в туристически обекти или по обекти по морето ще си разрешава да го прави това нещо “, изясни Манол Тодоров, общински консултант.

А реакциите на бургазлии са диаметрално противоположни - от цялостно отказване на глобите, до възторженостти.

Безкомпромисните ограничения ще засягат и изобразяване със спрейове по публични фасади. От комисията по „ Ред и сигурност” ще упорстват за монтирането на още видеокамери край морето. „ Това е моментът на превантивност който дава видеонаблюдението, само че видеонаблюдение в действително време. Не когато се извърши противообществена демонстрация тогава да се гледат записи и да се открива извършител”, разяснява Живко Господинов от комисията.

Преди две години по гледище на спасители на плажа, свещеници и предприемчив комитет, в морския град беше призната възбрана за монокини на плажа. За следенето на реда пък с изключение на полицията, ще наблюдават и екипи на общинското звено „ Обществен ред и сигурност”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР