Въпреки масираните полицейски акции и многобройните сигнали за изборни нарушения

...
Въпреки масираните полицейски акции и многобройните сигнали за изборни нарушения
Коментари Харесай

Само един е обвинен за изборни престъпления - Темида

Въпреки масираните полицейски акции и многочислените сигнали за изборни нарушавания дни преди парламентарния избор на 2 октомври, единствено един човек е притеглен като обвинен до момента за закононарушения срещу политическите права на жителите.

Днес прокуратурата излезе със информация за досъдебните производства и преписки. От нея излиза наяве, че доказателства, които да устоят пред съда, има единствено за един, без значение от обстоятелството, че у много хора в разнообразни елементи на страната бяха открити уличаващи материали за търговия с гласове. 

От началото на предизборната акция на 2 септември до 10:00 часа на 23 септември са формирани 19 досъдебни производства, 118 преписки, по 48 от които е предписан отвод от формиране на досъдебно произвеждане заради неналичието на задоволително данни за осъществено закононарушение, излиза наяве от справката на държавното обвиняване.

По апелативни региони досъдебните производства, свързани с изборите, са разпределени по този начин: АП-София – 9, АП-Пловдив -2, АП-Варна – 5, АП-Велико Търново – 2, АП-Бургас - 1.

Във всяка област на страната са основани регионални междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите, допълват от прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР