Въпреки кризата, в която всички трябва да сме обединени, нападките

...
Въпреки кризата, в която всички трябва да сме обединени, нападките
Коментари Харесай

Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого

Въпреки рецесията, в която всички би трябвало да сме обединени, нападките сред Съединени американски щати и Китай не престават. Америка упреква азиатската страна в доста неща - в това, че прикрива информация за ковид или че помощта й към другите страни е агитация.

Но Китай побърза да отговори на нападките.

"Неотдавна американският новинарски уебсайт The Daily Beast разгласява изявление на американско публично лице, от което ясно се вижда, че Белият дом се пробва с държавни средства да очерни Китай, с цел да отклони вниманието от политическия напън и да завоюва изборите ", написа "Радио Китай ".

По думите на американския представител на тях им е подредено да споделят, че "всички проблеми са свързани с Китай и да популяризират по всевъзможен начин това изказване ".

С изострянето на епидемията американското държавно управление ускорява прехвърлянето на виновността за разрастването на епидемията върху Китай и постоянно назовава новия ковид "китайски вирус ", с цел да прикрие неефективността си в оправянето с епидемията.

Крайно неетичните и расистки операции са остро подложени на критика от интернационалната общественост. На 23 март специфичният докладчик на Организация на обединените нации за расовата дискриминация и ксенофобията Тендая Ахиум акцентира, че свързването на характерна болест с избрана страна и народност е безконтролно и притеснително.

Наред с възстановяване на обстановката с битката с епидемията Китай оказва помощ на останалите страни в оправянето със болестта. Китай освен изпрати два експертни екипа в Италия, само че и незабавни медицински материали и инсталация.

В обществената мрежа италианските интернет консуматори показаха признателност на Китай за помощта.

Във връзка с това наскоро в изявление пред публицист на телевизия FOX държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео се опита да всее разкол в връзките сред двата народа на Китай и Италия. Началникът на комерсиалната комисия на Белия дом Питър Наваро упрекна Китай в "пропаганда " посредством оказването на помощ.

Всъщност, с изключение на конкуренцията с вируса, Китай няма желание да се състезава с никой.

Хора видяха, че в най-трудния миг в битката с епидемията в Италия американското държавно управление с боен аероплан изнесе от страната 500 000 теста за новия ковид.

В началото на предишния месец Майк Помпео съобщи, че ще окаже помощ на съответните страни от 100 милиона щатски $ за битка с епидемията. Обаче китайското Министерство на външните работи потвърди, че китайската страна в никакъв случай не е получавала помощи от американското държавно управление.

Пред разрастващата се зараза Съединени американски щати освен не демонстрират хуманизъм и отговорност като огромна страна, само че и разясняват самоволно китайската помощ към останалите страни.

Егоизмът им е подбуден от политиката „ Съединени американски щати преди всичко " и е доказателство за метода на мислене и предразсъдъците, останали от времето на Студената война.

Преодолявайки компликациите в битката с епидемията, Китай оказва съгласно опциите си помощ на засегнатите страни и региони, което получи самопризнание от интернационалната общественост.

Някои американски политици всяват ужас в връзките сред Китай и останалите страни. Техните опити обаче са обречени на неуспех. Съветваме ги да извърнат повече внимание на отбраната на живота и здравето на американските жители.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР