Въпреки кризата с коронавируса работата и на автомагистрала Европа, и

...
Въпреки кризата с коронавируса работата и на автомагистрала Европа, и
Коментари Харесай

Борисов: България работи на пълни обороти за АМ „Европа” и „Балкански поток”

Въпреки рецесията с ковид работата и на автомагистрала " Европа ", и на " Балкански поток " не е серпантина.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който дружно с президента на Сърбия Александър Вучич инспектира през днешния ден работата по двата значими плана, съобщи БГНЕС.

Премиерът означи и напредъка на работата по връзката Александруполис – Димитровград . Така че този пръстен Александруполис – Турция – Балкански поток дава опция за цялостна диверсификация на целия район – ще може се вкарва и съветски, и американски, и катарски, саудитски, азерски газ, тъй че незабавно можем да напълним тръбите, сподели още министър председателят.

Българският министър председател уточни, че с реализирането на " Балкански поток " ще можем да прекараме на Сърбия какъвто газ си пожелаят – транспарантно, пред очите на Европейския съюз. Инвестицията е напълно българска. Работим почтено, означи Борисов.

Изключително прелестно ми беше да видя с каква скорост и какъв брой качествено работят нашите български другари . Сърбия обича България и благодаря за всичко което министър председателят Бойко Борисов провежда през днешния ден. Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич. Вучич дефинира и двата плана като извънредно значими и общи за България и Сърбия. По думите му „ Балкански поток “ значи стопански напредък, растеж на индустрията, обезпечаване на значим енергиен източник за двете стопански системи. По отношение на автомагистралата изрази очакване, че скоро тя ще бъде приключена и единствено за три часа ще може да се пътува сред София и Белград. Вучич добави, че се надява в къси периоди да бъде осъществен и интерконекторът в региона на Ниш. Президентът Вучич особено благодари на премиера Борисов за изключителната му поддръжка за Сърбия по европейския й път и подсети, че неслучайно българският министър-председател е притежател на най-високото държавно отличие на Сърбия „ Орденът на Република Сърбия “.

От своя страна министър председателят Бойко Борисов посочи, че в България се работи на цялостни обороти за реализацията на двата плана и генерации наред ще се употребяват от това, което се строи сега. „ Въпреки ковид, колкото и мъчно да беше, работата не е серпантина на Автомагистрала „ Европа “ и „ Балкански поток “, означи министър-председателят. По думите му съществено върви и строителството на гръцката връзка. Борисов уточни, че задачата е диверсификация за целия район и обезпечаване на опция да бъде докарвана газ от разнообразни източници, тъй че тръбите да бъдат запълнени, незабавно щом станат подготвени. Борисов уточни, че построяването на „ Балкански поток “ се прави почтено, честно и благодарение на Европейската комисия, като се съблюдават всички условия на третия либерализационен пакет.

„ Символично смъкваме карантината, даваме образец за българите и сърбите - да стартират да работят, да почиват и да се веселят дружно. Надявам се тази символика да помогне да забравим COVID-19 ”, съобщи още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът подсети, че пандемията е нанесла големи вреди за стопанската система и финансите на целия свят и че са починали доста хора, само че изрази вяра, че оптимално бързо ще можем да се върнем към естествения живот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР