Въпреки краткият живот на последните парламенти, всяко начало е заредено

...
Въпреки краткият живот на последните парламенти, всяко начало е заредено
Коментари Харесай

Румен Радев: Хората ще се почувстват предадени, ако времето в НС бъде удавено в скандали

Въпреки късият живот на последните парламенти, всяко начало е заредено с очаквания и пред вас се открива опцията да оставите диря в историята с проявата на разсъдък, на гражданска отговорност и воля в тези сложни за България им Европа времена. Надявам се, 48-ото Народно събрание да ни изведе от спиралата на политическа неустойчивост. И ключът е във вас. Но е необходим разсъдък, кураж, с цел да се сформира държавно управление, което да поеме отговорност да ръководи във време на тежки тествания. Това съобщи президентът Румен Радев в обръщение към народа и народните представители от парламентарната естрада след откриването на 48-то Народно заседание.

По думите му, всички осъзнават, че новият парламент е изправен пред редица провокации.

" Затова и парламентарното време е изключително скъпо и гласоподавателите ще се почувстват предадени, в случай че то бъде удавено в кавги. Хората чакат решения в битката с бедността, високите цени и ниските приходи. А обществената рецесия неизбежно влече и растеж на престъпността и тук ограниченията би трябвало да бъдат решителни и незабавни ", добави президентът.

Радев подсети, че е значимо бюджетът за 2023 година да бъде признат до края на годината.

" Ако това не стане, служебното държавно управление е готово да внесе проектозакон за държавния бюджет. И в случай че стигнем до такава степен, аз ще прикани към него да се подхожда професионално, а не предизборно ", сподели още той.

Президентът се обърна към депутатите и с апел за съществени ограничения за случаите по пътищата и пияните и дрогирани водачи. 

По думите на Радев главен приоритет е националната сигурност.

" Затова и още през днешния ден служебният кабинет ще внесе признатата от него стратегия за предпочитани капиталови разноски на Министерство на защитата. Защото без сигурност няма вложения, стопанска система ", добави президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР