Въпреки икономическите предизвикателства, пред които е изправен светът, повече хора

...
Въпреки икономическите предизвикателства, пред които е изправен светът, повече хора
Коментари Харесай

Ето кои са 3-те най-посещавани туристически места в света

Въпреки икономическите провокации, пред които е изправен светът, повече хора от всеки път пътуват. Но въпреки екзотичните дестинации да стават все по-популярни, има някои избрани места, които не могат да бъдат изместени от сърцата на туристите.

От уеб страницата Travel and Leisure са изготвили ранглиста на най-посещаваните атракции, като са употребили данни от самите обекти, от държавни статистики, материали в медиите. Повечето данни са от 2013 година, само че дават добра визия за броя на гостите по принцип.

Ето и по какъв начин наподобява челната тройка на най-посещаваните от туристите места:

3. Таймс Скуеър, Ню Йорк, Съединени американски щати




Над 50 млн. души всяка година се любуват на неоновите светлини, бродуейските представления и уличните актьори на този прочут площад.

2. Площад Сокало, Мексико сити, Мексико




Известен е още като Площада на конституцията. Изключително оживено място, на което постоянно се организират културни събития. Годишно се посещава от 85 млн. души.

1. Капалъ Чарши, Истанбул, Турция




Базарът датира още от XV в. и на него можете да намерите голямо многообразие от забавни артикули - от ръчно направена керамика до красиви килими, от бижута във византийски жанр до подправки и сладкиши. Всяка година тук идват над 91 млн. души.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР