Въпреки глобалната истериа около коронавирус, Huawei решиха да проявят мъжество

...
Въпреки глобалната истериа около коронавирус, Huawei решиха да проявят мъжество
Коментари Харесай

Huawei представи официално Mate Xs, заедно с портфолио нови продукти

Въпреки световната истериа към ковид, Huawei взеха решение да проявят геройство и въпреки всичко да показват новите си артикули в Барселона. Всички, които чакаха с боязън анулирания Мобилен конгрес, получиха опция да гледат онлайн представянето през стрийм непосредствено от Испания. Освен, несъмнено, дълго чаканата втора версия на сгъваемия флагман Mate X - носеща скромното s в добавка, компанията показа по-подробно и своята екосистема, с която цели да покрие всички потребности на крайните консуматори.

Ключовите новообявени артикули са: HUAWEI Mate Xs, еволюция на сгъваемото устройство с еластичен екран, което видяхме и имахме опция да тестваме предходната година; HUAWEI MatePad Pro 5G, флагмански таблет; HUAWEI Wi-Fi AX3 и HUAWEI 5G CPE Pro 2, две решения за високоскоростна съгласуваност, основани на стандарта Wi-Fi 6+.

Huawei показа също и актуализирана гама преносими компютри HUAWEI MateBook. Захранвани от десето потомство процесори Intel® Core и работещи под ръководството на операционна система Windows, новите FullView преносими компютри дават обещание добра продуктивност и нови функционалности като Huawei Share и Multi-screen Collaboration.

Ричард Ю, изпълнителен шеф на потребителското поделение на Huawei, показа: " Huawei остава фокусирана върху тактиката си за естествено интелигентно потребителско преживяване във всички сюжети, известна като Seamless AI Life. Ние ще продължим да влагаме във водещите за нас технологии като чипсети, 5G връзки, мобилен изкуствен интелект, операционни системи, камери и аудио-визуални решения, и на база на тях ще надграждаме нашите дълготрайни преимущества. С огромен възторг гледаме на работата си с разработчиците от целия свят, с цел да катализираме растежа на нашата екосистема, обслужваща всички сюжети. Заедно с тях ще издигнем потребителското преживяване на качествено ново равнище. "

1+8+N - какво е това?

За Huawei потребителското преживяване постоянно е било приоритет номер едно. В тази връзка, компанията посвещава последните 10 години на развиването на така наречен " 1+8+N " екосистема. Нейната заварка са Huawei Share и Huawei HiLink, които са мостовете, свързващи всички устройства в един общ организъм, с помощта на който потребителят получава холистично, изцяло преживяване. Освен нововъведенията на хардуерния фронт, Huawei продължава построяването на екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), която е налична за крайния консуматор през HUAWEI AppGallery.



2019 бе необикновена и в огромна степен сложна година за Huawei. Въпреки наложитени от Тръмп забрани и икономическата война сред двете страни, Huawei остана марка, радваща се на доверие и резервира мощни финансови резултати. Бизнесът със смарт телефони на Huawei надвиши 240 милиона доставени бройки, което затвърди позицията на компанията като вторият по величина производител на телефони в света. Останалите категории устройства също бележат растеж: PC бизнесът и този с безжични аудио артикули е повишен с 200%, а на носимите устройства - със 170%. От януари 2020 година, Huawei е доставил над 10 милиона бройки от 5G смарт телефони.

HUAWEI Mate Xs - сгъваема еволюция

Следващата стъпка в еволюцията на сгъваемите устройства бе показана в лицето на HUAWEI Mate Xs. Базиран на личния чипсет на Huawei - 5G SoC Kirin 990 5G, HUAWEI Mate Xs употребява усъвършенстван еластичен екран и нова панта - която надгражда Falcon дизайна от миналата генерация. Имахме опция да тестваме устройството персонално - сгъването и разгъването се усеща много по-стабилно и характерният тон от миналата генерация тук липсва - интервенцията е изцяло безпумна.

 Huawei показа публично Mate Xs, дружно с портфолио нови артикули

Четворната Leica SuperSensing камера бележи нова премиера прави своята премиера в HUAWEI Mate Xs. Съставена от 40MP SuperSensing камера, 16MP широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и датчик за 3D дълбочина на полето, системата се възползва от сгъваемата архитектура като играе ролята по едно и също време на предна и задна камера, което е огромно улеснение в разнообразни обстановки и отстранява потребността от досадния разрез в екрана.

С EMUI10.0.1, HUAWEI Mate Xs поддържа Multi-Window приложения. За да разшири множеството от приложения, разгръщащи цялостния капацитет на сгъваемата архитектура, Huawei работи в тясно съдействие с разработчиците от целия свят в посока по-богата екосистема.

Отвъд Wi-Fi 6: HUAWEI Wi-Fi AX

В Seamless AI Life тактиката на Huawei, основна роля играят решенията за съгласуваност като Wi-Fi рутери, устройства за достъп до широколентов интернет (customer-premise equipment - CPE), и други информационни модули, които свързват 1+8+N екосистемата в сигурна, интуитивна и бързо работеща среда от позиция на потребителя.

Като водач в 5G технологиите, Huawei е и един от основните герои в оформянето на стандарта Wi-Fi 6. В момента работната група за IEEE 802.11ax стандартите включва 5 механически специалисти от Huawei, един от които е неин сегашен ръководител. С импортирани 260 оферти в работната група - което съставлява 15% от всички импортирани оферти за Wi-Fi 6 (802.11ax), Huawei е втората по принос компания в този общ за промишлеността план.

Huawei създава Wi-Fi 6+, на база на стандарта Wi-Fi 6. Wi-Fi 6+ поддържа периодичност на сигнала и 160MHz и неповторима динамична технология за този тип честоти, с което реализира качествено нови Wi-Fi скорости и покритие на сигнала.

В рамките на виртуалното събитие, Huawei разгласи чипсетите Gigahome 650 и Kirin W650, които са най-новите Wi-Fi 6+ чипсети надлежно за рутери и смарт телефони. Новата серия HUAWEI Wi-Fi AX3 е основана на чипсета Gigahome 650, осигуряващ двубандова работа при скорост 3000Mbps. При потребление с Huawei устройство, което също поддържа Wi-Fi 6+, рутерите HUAWEI Wi-Fi AX3 рутерите обезпечават по-високи скорости и по-голямо покритие от Wi-Fi 6 рутерите.

Huawei разгласи също HUAWEI 5G CPE Pro 2, нов Wi-Fi 6+CPE, с 30% по-компактен от своя предходник. Други значими ъпгрейди са поддръжката на до единадесет 5G ленти и извънредната за Huawei технология Super Uplink, която доста усъвършенства скоростите на качване и латентността.

HUAWEI MatePad Pro 5G - тъничък и мощен таблет

MatePad Pro 5G е планиран да бъде значима входяща точка към екосистемата на Huawei и да работи в синергия със смарт телефоните, носимите и другите типове потребителски устройства на Huawei. Той играе значима роля във функционалността Multi-screen Collaboration, позволяваща естествена работа на две устройства по едно и също време.
HUAWEI MatePad Pro 5G идва с 10.8-инчов HD екран с поддръжка на кино-гамата DCI-P3. С ултратънка рамка, той има най-високото в света съответствие екран-към-тяло за таблет - 90%. Вграден в ултралекото му тяло, Kirin 990 5G поддържа 5G съгласуваност с висока продуктивност и енергийна успеваемост.

 Huawei показа публично Mate Xs, дружно с портфолио нови артикули

Благодарение на EMUI10, HUAWEI MatePad Pro може да се свързва с други смарт телефони посредством функционалността Huawei Share Multi-Screen Collaboration. След определяне на връзката, потребителите могат да направляват и ръководят и двете устройства от екрана на таблета.

 Huawei показа публично Mate Xs, дружно с портфолио нови артикули

Multi-screen Collaboration разрешава още drag-and-drop трансфер на файлове сред смарт телефони и таблети. Споделянето на периферни устройства от своя страна разрешава на потребителите да пишат на смарт телефона, употребявайки клавиатурата на таблета, да си пускат музика от смарт телефона на представителите на таблета и т. н. HUAWEI MatePad Pro 5G поддържа Multi-Window за проявление на до 3 приложения по едно и също време, а App Multiplier демонстрира едно и също приложение в два прозореца, което разкрива нови благоприятни условия за работа и нови преимущества на пейзажната ориентировка на екрана.

 Huawei показа публично Mate Xs, дружно с портфолио нови артикули

HUAWEI MatePad Pro 5G може да се употребява и с HUAWEI M-Pencil, който поддържа 4096 равнища на напън за естествено и интуитивно писане. HUAWEI Notepad поддържа стилуса на Huawei и разрешава нови способи да разгърнете творчеството си.

 Huawei показа публично Mate Xs, дружно с портфолио нови артикули

По време на събитието бяха показани и нови модели HUAWEI MateBook преносими компютри. Надграденият HUAWEI MateBook X Pro се зарежда от десето потомство Intel Core прецесори. Наличен в нов Emerald Green цвят, най-новият премиум преносим компютър резервира емблематичния FullView Display дизайн със съответствие екран към тяло от 91%. Междувременно, новата HUAWEI MateBook D серия е насочена към по-младите консуматори, като предлага новаторско смарт преживяване в дизайн, в синхрон с наложения от цялата HUAWEI MateBook серия жанр.

HUAWEI AppGallery - живот след Гугъл

За да обезпечи все по-богато, интелигентно и интуитивно преживяване с устройствата на Huawei, компанията последователно отваря своята екосистема чип-устройство-облак за разработчиците по света, чрез Huawei Mobile Services - HMS. HMS е основен съставен елемент в Seamless AI Life тактиката на компанията за смарт преживяване във всички вероятни сюжети.

В ядрото й стои HMS Core, към този момент в своята четвърта итерация, която съставлява сбирка от софтуерни принадлежности, създадени за сътрудниците на Huawei и разработчиците на приложения. На база на тях те могат да основават неповторими нови сюжети, пълноценни преживявания, основани на цялостния капацитет на хардуерните и софтуерните благоприятни условия на устройствата на Huawei. Чрез консолидиране на HMS в своите приложения, с HMS Core 4.0, разработчиците могат бързо да оползотворят потенциала на Huawei устройствата като HiAI, разпределените технологии и функционалностите на камерата, като ги интегрират в своите приложения и дават качествено преживяване на крайните консуматори.

Например, Cewe, най-голямата европейска компания за фото щемпел, е употребила Huawei Share Kit, с цел да улесни процеса на свързване (pairing) на устройствата в офисите. Интуитивният печатен развой улеснява и форсира производството като изисква единствено едно тапване от страна на служителя на Cewe, с цел да свърже едно Huawei устройство с принтера. Подобни решения не са лимитирани единствено до корпоративните консуматори. HUWAEI AppGallery предлага голям брой HMS-базирани приложения, с които потребителите на Huawei устройства да се радват на удобствата, носени от нововъведенията на Huawei.

HUAWEI AppGallery предлага още Quick Apps - новаторска форма на приложения за устройствата от 5G ерата. Базирани на стандарти в промишлеността, Quick Apps не изискват инсталиране и употребяват минимално количество систематична памет. Потребителите могат да кликнат на тези приложения и да се радват на гладка интеракция с тях и красиви интерфейси, аналогично на обичайните приложения. Това е бързо растяща категория приложения. В момента в AppGallery са налични над 1700 Quick Apps.

Освен върху основаването на нови приложения, Huawei интензивно се концентрира и върху известните към този момент в света приложения, с цел да сформира качествена селекция, обогатяваща потребителското преживяване. За да отбрани потребителите си от зловредни приложения, Huawei е пионер в създаването на цялостен цикъл от ограничения за сигурност, в това число верификация на същинското име на разработчика, 4-стъпков развой на одобрение на приложението, отбрана при евакуиране и инсталиране, както и предпазен механизъм за гарантиране на безвредната работа на приложението.

С 9 години опит в агрегирането и създаването на приложения, HUAWEI AppGallery е единият от Топ 3 магазини за приложения в света. Говорейки за проектите за бъдещето на. HUAWEI AppGallery, Ричард Ю означи: " Вървейки напред, ние ще продължим да разширяваме нашата екосистема от приложения в HUAWEI AppGallery с вяра освен да създадем сигурна и надеждна платформа, само че и да дадем по-голям избор на потребителите. Устойчивият триумф на тази разгръщаща се екоситема ще остане един от най-високите ни цели. "

Huawei интензивно си сътрудничи с разработчиците по света в построяването на екосистемата от приложения. Разработчиците са постоянно добре пристигнали да станат част от тази екосистема, и дружно с Huawei, да основават по-интелигентни преживявания на потребителите на всички места по света.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР