Въпреки финансовите затруднения, които изпитва мъжкия хандбален клуб на Габрово,

...
Въпреки финансовите затруднения, които изпитва мъжкия хандбален клуб на Габрово,
Коментари Харесай

Чардафон запазва мъжкия си тим в предстоящия сезон на А РХГ


Въпреки финансовите усложнения, които изпитва мъжкия хандбален клуб на Габрово, управлението на ХК " Чардафон " взе решение да резервира мъжкия тим и да нападна призовите позиции " А " Републиканска хандбална група и през този сезон.

Двукратният бронзов медалист от мъжкото хандбално състезание беше на път да се сбогува с присъединяване си в елитния републикански шампионат при започване на лятото. Новината за запазването на мъжкия хандбален тим бе обявена от играещия треньор и създател на ХК " Чардафон " Христо Данаилов. През новия сезон в елита ще вземат участие още веднъж 10 отбора като трикратният първенец на страната " Фрегата " се отдръпва от шампионата, само че на тяхно място влиза тимът на ХК " АСТИ-91 " от град Хасково.

„ Да, решението е взето! Да, „ Чардафон “ и този сезон ще се постарае да е част от призовото класиране, до момента в който се бори за финансово оцеляване. В края на предишния сезон, обезверени от неналичието на съпричастност и насъбрани отговорности, обявихме, че мъжкият тим на „ Чардафон “ приключва присъединяване си в „ А”РХГ. През лятната пауза обаче нещата постепенно започнаха да се трансформират и се оказа, че има доста хора които ни симпатизират и са подготвени да ни поддържат по разнообразни способи. Няма по какъв начин да останем безразлични, поради това се впускаме в следващото предизвикателство, въпреки и нещата да са към момента единствено на обещания, само че притиснати от времето си резервираме мястото в елита. Каква роля ще играем в шампионата зависи от това, какво ще се случи през оставащите две седмици до крайния период за картотекиране на състезателите. Благодарим на Петко Петков и на юношите на клуба Денислав Трендафилов, Цветелин Христов и Стефанос Захов, които избраха да се състезават за други клубове. Надявам се това да затвори тематиката с напускащи състезатели и от тук нататък да приказваме единствено за присъединяващи се жадни за изява и горди да носят зелената фланелка! “, показа Данаилов.

Петко Петков влиза в състава на хасковския „ АСТИ-91 “, а габровците Денислав Трендафилов, Цветелин Христов и Стефанос Захов са свежото попълнение на софийския НСА, където тримата към този момент са студенти. Незамените играчи на зелените - вратарят Николай Цветков и пивотът Марио Янчев остават в състава на отбора. Плеймейкърът на " Чардафон " Георги Николов ще почива най-малко до зимата, а обстановката с присъединяване на един от главните изпълнители на клуба - Димитър Петков остава неразбираема. ХК " Чардафон " договаря с много играчи за попълване на състава на обичания хандбален тим на Габрово. Амбицията за идния сезон е отборът да стигне до Суперфинала.

В I кръг от шампионата „ Чардафон “ ще одобри в зала „ Орловец “ състава на „ Локомотив “ от Горна Оряховица. Мачът е плануван за 29 септември (неделя) от 17 часа.

Като подготовка за новия шампионат „ Чардафон “ ще взе участие в шестото издание на шампионата в памет на известният хандбалист и треньор Тодор Хънков. Надпреварата в Бургас ще събере първите четири тима в крайното класиране за сезон 2018/2019 – „ Локомотив “ (Варна), „ Добруджа “ (Добрич), „ Чардафон “ и „ Спартак “ (Варна), плюс отборите на „ Осъм “ (Ловеч) и „ Фрегата “ (Бургас). Надпреварата е тази събота и неделя (14-15 септември) зала „ Младост”. В първата фаза шестте отбора ще бъдат разграничени на две групи. " Чардафон " е дружно със съставите на " Добруджа " и " Осъм ". Първенците в групите ще играят за 1-2 място, вторите - за 3-4 място, третите - за 5-6 място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР