Въпреки факта, че ерата на пещерните рисунки е приключила много

...
Въпреки факта, че ерата на пещерните рисунки е приключила много
Коментари Харесай

Откриха мистериозни древни рисунки в пещера в Испания

Въпреки обстоятелството, че ерата на пещерните рисунки е завършила доста от дълго време, хората към момента намират елементи и части от предмети на изкуството от древността. Този път това се е случи в Испания, където наоколо до Албукерке беше открита сбирка от 5 хиляди пещерни рисунки, оповестяват медиите.

Колекцията от антични пещерни картини е открита от локалния гражданин, откривател и историк Агустин Паломо, в западна Испания, покрай град Албукерке, в региона на Сан Хуан, до момента в който той търсел на антична гробница, известна като Долмен. Паломо учи и изследва този тип пещерни рисунки от доста години.
Новооткритите шаблонизирани картини, които са с дължина към 10 сантиметра, изобразяват разнообразни фигури и знаци. Те включват антропоморфни фигури и стрели, както и други знаци, съгласно вестник La Vanguardia.
Изследователят незабавно разпознава какъв брой значими са неговите открития, защото рисунките са ситуирани близо до две други творби на пещерното изкуство – добре познатите картини Риско де Сан Блас и тези от Азагала. Тези от Азагала са открити преди към 20 години, което прави мястото извънредно значимо за учени и откриватели. Повече от година Паломо и други специалисти проучват неповторимите открития и едвам в този момент то беше оповестено обществено след приключването на техните проучвания. Проучванията ще бъдат оповестени в последния брой на Journal of Extremeño Studies, който излиза в неделя, 1 декември.
Миналата година откриватели от университета в Берген откриха нереална рисунка в пещера в Южна Африка. Откритието предшества артефактите, за които се смяташе, че са най-старата рисунка в света от преди хиляди години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР