Въпреки евакуацията на импровизирания мигрантски лагер в граничния регион между

...
Въпреки евакуацията на импровизирания мигрантски лагер в граничния регион между
Коментари Харесай

Мицотакис: Охраната на границата при Еврос остава

Въпреки евакуацията на спонтанния мигрантски лагер в граничния район сред Гърция и Турция, силите на реда ще останат в региона, с цел да се подсигурява нейната цялост. Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в диалог с министрите от кабинета си, с които разиска обстановката в Еврос.
Той благодари на полицията и армията, които през последния месец са защитавали границата и съобщи, че по всичко наподобява, че мигрантите са напуснали региона.
Въпреки спадналото напрежение, страната би трябвало да продължи да поддържа „ човешки, софтуерен и физически механизъм “, който ще подсигурява сигурността на границата.
Катимерини “ напомня, че напрежението в граничния регион избухна, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган в края на февруари реши да приключи едностранно съглашението за бежанците с Европейски Съюз от 2016 година, в резултат на което стотици мигранти се насочиха към границата с Гърция.
Те лагеруваха там съвсем месец, като постоянно се стигаше до конфликти с гръцките гранични чиновници и полицията, която препятстваше влизането им на територията на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР