Въпреки ескалацията на напрежение увеличението на мигрантския натиск по границите

...
Въпреки ескалацията на напрежение увеличението на мигрантския натиск по границите
Коментари Харесай

Вътрешното министерство отчете незначително увеличен мигрантски натиск

Въпреки ескалацията на напрежение нарастването на мигрантския напън по границите с Турция и с Гърция е нищожно, регистрира министърът на вътрешните работи Младен Маринов на днешния парламентарен надзор.

От началото на годината до 9 март са регистрирани 580 опита за незаконно минаване на българско-турската и на българско-гръцката граница. Задържани са общо 63-ма души, а останалите опити са предотвратени още преди мигрантите да доближат българската територия.

За същия интервал на 2019 година записаните незаконни опити за влизане в България са 481.
" Минималният растеж на мигрантския напън е резултат както на дипломатическите старания, по този начин и на своевременните ограничения за защита на границите, които Министерство на вътрешните работи подхваща ", сподели силовият министър. Той регистрира, че е засилен контролът на границата, в това число от въздух, че жандармерията оказва помощ, а при нужда и армията е подготвена да се включи. В подобен случай военните ще работят като гранични чиновници, посочи Маринов. Той напомни, че страната изиска от Европейския съюз 130 млн. евро за защита на границите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (61)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР