Въпреки добрите икономически показатели на България през последните няколко години,

...
Въпреки добрите икономически показатели на България през последните няколко години,
Коментари Харесай

Икономист: Спадът на Германия ще се отрази и на България

Въпреки положителните стопански индикатори на България през последните няколко години, в международен мащаб се следят притеснителни трендове.
Тези тревожни сигнали идват по линия на световните играчи: Съединени американски щати, Китай и Германия. Те са свързани със забавянето на китайската стопанска система, комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин, както и със задаващия се стопански спад в Германия.
Лошите вести, които в последно време идват от тези колоси, могат да се поясняват като поддръжка за тезата за иден стопански спад , проучва икономистът Проф. Ганчо Ганчев.
На този декор нашата страна също не е застрахована от катаклизмите в световен проект. Да, непрестанно слушаме за висок стопански напредък от 3,5% и огромни числа за износа, само че в това време бизнесът алармира и за противоположната наклонност.
За нея показателни са данните от поръчките за идващите месеци, а те не са чак толкоз оптимистични. Проблемът не е у нас, а в икономическия спад на Германия – нашия основен търговско-икономически сътрудник . Да се надяваме, че тази наклонност няма да продължи дълго.
Спадът е повтаряем развой. Да вземем да вземем за пример, автомобилната промишленост, за която в последно време доста се заприказва и в България около опцията в страната ни да бъде построен цех на автомобилния колос „ Фолксваген “. Световното автомобилостроене, в частност немското, изпитва известни усложнения . Но не би трябвало да се не помни, че една инвестиция в автомобилната промишленост ще се осъществя в границите на две-три години, тъй че тогава, когато тя проработи изискванията на пазара ще бъдат по-добри.
България би трябвало да са насочи към привличането на вложения във високотехнологични и незамърсяващи околната среда производства . За страдание, има първи проблясъци да се трансферират екологично нездравословни производства, което е една неподходяща наклонност.
За да бъдат привлечени, обаче, качествени вложения ние се нуждаем от качествено обучение . По тази причина страната би трябвало в дълготраен проект да влага в обучение и просвета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР