Въпреки действащото от петък примирие, американските самолети нанесоха ракетни удари

...
Въпреки действащото от петък примирие, американските самолети нанесоха ракетни удари
Коментари Харесай

Die Zeit: Въпреки примирието, САЩ нанесоха удар по зоната за сигурност в Сирия

Въпреки настоящото от петък помирение, американските самолети нанесоха ракетни удари в зоната за сигурност в Идлиб, съгласно Die Zeit.

Целта са били терористи, забъркани в убийството на американци, американски съдружници и цивилни, съгласно уеб страницата на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати. В резултат на това починаха 40 хипотетични ислямисти, написа немското издание.

Няколко часа след влизането в действие на новото преустановяване на огъня в обсадената сирийска провинция Идлиб прогърмяха детонации на американски ракети, които доведоха до гибелта на 40 хипотетични ислямисти, оповестява Die Zeit. Бунтовниците и наблюдаващите удостоверяват тази информация.

Ударът е нанесен по мястото на среща на ислямистите в северната част на Идлиб. Според наличните данни, в следствие от офанзивата са починали двама висши командири, свързани с “Ал Кайда “*, написа "Поглединфо ".

В началото не се знаеше кой е нанесъл удара, продължава изданието. След час обаче Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати пое отговорността за нападението, като разгласява известие на своя уебсайт. Целта, съгласно ведомството, са били водачите на групата, която е умъртвила американците, американските съдружници и цивилните.

При това не е известно дали американците са употребявали ракети с наземно базиране или са направили въздушен удар, продължава изданието. Сирийските бунтовници настояват, че ракетите са били изстреляни от бойни самолети. Експлозиите се чуваха добре в целия район.

В петък сирийското държавно управление разгласи едностранно помирение в провинция Идлиб, следена от бунтовниците. По-рано Русия, която поддържа Дамаск, и Турция, съдружник на бунтовниците, се съгласиха да основат по този начин наречената зона за сигурност в района, напомня изданието.

*„ Ал Кайда” - организацията беше приета за терористична с решение на Върховния съд на Руската федерация от 14 февруари 2003 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР