Въпреки декларираните заявки за върховенство на закона при разпределяне на

...
Въпреки декларираните заявки за върховенство на закона при разпределяне на
Коментари Харесай

Политологът Теодор Славев: Автократичният режим на Борисов се крепи на европейски пари

Въпреки заявените поръчки за господство на закона при разпределение на евросредствата, в Брюксел си затварят очите за това, което се случва в България. Така се откриват автократични режими, благодарение на европейски пари, споделя политологът Теодор Славев.
Нашето общество е проевропейско и доверието му в съюзните институции е по-високо, в сравнение с в редица други страни. Но да не забравяме, че в Брюксел също са политици и нищо човешко не им е непознато. България е най-лоялният „ йесмен “ на техните политики. Помним какво се случи към „ Плана Макрон “. За Брюксел е по-важно ние да сме тихи и услужливи, въпреки и небогати, в сравнение с умни, дейни и благоденстващи. Старите членки на Европейски Съюз си дадоха сметка, че финансовите потоци основават олигархични зависимости и централизация на власт. Освен у нас, това се случи в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Малта, споделя още той пред

Много в стила на министър-председателя е - още от времето, когато беше кмет – самичък да основава проблеми и самичък да си ги взема решение, като постоянно е спечелилият и умиротворителят. В обстановката на сегашния спор, залагането на подводни камъни и инструментите за това са разнообразни. Най-напред е голословната финансова политика на държавното управление. План за излизане от вирусната рецесия няма, а пари се раздават без концепция за оценка на следствията, в някои случаи истерично. Което е безогледно и пречи извънредно на капиталовия климат. Колеги в Щатите назовават пазаруването на национална обич " Злоупотреба с държавен запас за електорални цели ". Друг метод за програмиране на рецесии или за опазване на спешното статукво и олигархичния модел е посредством дизайн на пътеките, по които парите от Европейски Съюз още веднъж ще бъдат предоставени на свързани с ръководещите стопански субекти, разяснява още политологът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР