Въпреки дъждовното време, лятото с бавни крачки се приближава и

...
Въпреки дъждовното време, лятото с бавни крачки се приближава и
Коментари Харесай

6-те музикални събития на юни

Въпреки дъждовното време, лятото с мудни крачки се доближава и става все по-приятно да сме с другари на открито, с които да споделим по бира в парка сред капките. Освен повече слънце, юни ни дава обещание и по-големи дози музикални събития, които да зарадват и най-претенциозния усет на меломаните. И макар че се оказва много сложна задача, тъй като ни чакат много концерти, въпреки всичко успяхме да подберем шест събития, които не трябва да пропущаме този месец.

Лола Астанова
Къде: Зала 3 на НДК, София Кога: 6 юни Коя: Талантливата и привлекателна Лола Астанова стартира музикалното си странствуване, когато е едвам на 6 години. Тя бързо усеща, че това е нейното предопределение и до ден сегашен не стопира да развива уменията си. Впечатлява освен със своя прочит на типичен творби на Шопен, Лист и Рахманинов, само че и с аранжиментите на шлагери като " Don`t Stop the Music " на Риана и " We Are the Champions " на Queen. С над 1 милион почитатели в Instagram и над 300 милиона гледания в обществените мрежи, тя става един от най-търсените пианисти в света.

Колко: от 80до 160 лева на eventim.bg Защо: Носителката на награди Еми, Грами, както и на редица други музикални оценки, ще завладее публиката с въздействащ и надълбоко прочувствен жанр, безпогрешна техника, мощно женско наличие и неповторим нюх към модата, който се трансформира в нейна запазена марка.  Пианистката Лола Астанова споделя за живота и творчеството си броени дни преди концерта ѝ в София
Секси и надарена - пианистката, която всеки желае да слуша (и гледа)

Лола Астанова за композирането, концертите и инфлуенсърите

Hollywood Vampires
Къде: " Арена София ", София Кога: 12 юни Кои: Американската супергрупа Hollywood Vampires е основана през 2015 година най-много с концепцията да почетат музиката на рок звездите, умряли през 70-те години. Вече имат издадени два студийни албума, като в тях работят с посетител музиканти, измежду които са Пол Маккартни и Дейв Грол. Hollywood Vampires също не е инцидентно - то е и името на клуба на звездите, основан от Алис Купър през 70-те години на предишния век. В него са членували известни музиканти като Джон Ленън и Ринго Стар от The Beatles, Кийт Муун от The Who, Мики Доленц от The Monkees и други.

Колко: От 90 лева до 170 лева на eventim.bg Защо: Като традиция сетлистът на Hollywood Vampires включва едни от най-големите шлагери на митове като The Who, Led Zeppelin, David Bowie и Motörhead. Пред почитателите си в България супергрупата ще извърши и личен репертоар от последния им студиен албум Rise (2019 г.), който включва синглите " Heroes ", " The Boogieman Surprise " и " Who " s Laughing Now ". Ще имаме опция да забележим Джони Деп в друго амплоа от това на артист, тъй като в Hollywood Vampires той влиза в ролята на китарист. На другата китара е Джо Пери от Aerosmith, а вокалите са поверени на Алис Купър. Този път към тях ще се причисли и китаристът на Alice Cooper Томи Хенриксен.  Hollywood Vampires, Джони Деп, Алис Купър, Джо Пери и първият им концерт в България
Джони Деп в България, само че с китара в ръка

Hollywood Vampires и първият им концерт в България

Омара Портуондо
Къде: Зала 1 на НДК, София Кога: 12 юни Коя: Звездата на Омара изгрява през 50-те години на предишния век, само че до момента в който ранните ѝ записи я вършат звезда в Куба, присъединяване ѝ в албума и в документалния филм The Buena Vista Social Club концентрират интернационалното внимание върху нея. А соловият ѝ албум The Buena Vista Social Club Presents Omara Portuondo, публикуван през 2000 година, затвърждава статута ѝ на един от най-големите музикални посланици на Куба.

Колко: От 66 лева до 144 лева на eventim.bg Защо:  Плодотворната, повече от 60-годишна, креативна кариера на кубинската Едит Пиаф е изпълнена с многочислени оценки и самопризнания. Неизчерпаемата сила на кубинската изпълнителка продължава да впечатлява рецензията и публиката и Омара и до през днешния ден не слиза от международните афиши. През 2023 година Омара Портуондо възнамерява да посети Мексико, Бразилия, Съединени американски щати и Европа с ново международно турне с името VIDA, част от което става и България.
Les Francofolies 2023
Къде: Гребен канал, Пловдив Кога: 16 и 17 юни Кои: Les Francofolies е най-големият интернационален фестивал за модерна франкофонска музика. Пет следващи години българското му издание се организираше в Благоевград и то изцяло гратис за всички меломани. Това обаче се промени - през 2020 година София беше хазаин на събитието за първи път и за първи път фестивалът не беше и безвъзмезден. След двугодишно спиране, тази година фестивалът се завръща - този път в Пловдив. До момента на българската сцена на фестивала са излизали едни от най-популярните по света френски и интернационалните актьори, измежду които ZAZ, Нувел Ваг, Gipsy Kings, Патрисия Каас, Боб Синклер, Imany, LP, Кенджи Жирак, Maître Gims, Кристоф Уилем и други

Колко: От 90 лева до 340 лева на eventim.bg Защо: Тази година чакаме три огромни имена - Imany, LP и Елена Папаризу. Imany, която гостува за следващ път в България, има обаятелен глас, необикновено театрално наличие и минава през разнообразни музикални жанрове, като фолк соул, блус рок, хип хоп, фънк, поп и класика, с впечатляваща лекост. Що се отнася до LP, или Лаура Перголизи, както е същинското й име, тя е родена в Лонг Айлънд, Ню Йорк, само че има италиански корени. Става световноизвестна през 2015 година с песента " Lost On You ". Ние сме тотално влюбени в нея от първо слушане, тъй като гласът ѝ в действителност е неповторим. LP идва за повторно у нас, в тази ситуация - с настоящия си албум Churches. Елена Папаризу пък е шведската певица с гръцки корени, добре позната като победител в песенния конкурс Евровизия през 2005 година Освен трите прелестни дами, на сцената ще се качат и още реализатори, измежду които се открояват имената на Maître Gims, La Caravane Passe, Bon Entendeur и Shouse.
Том Джоунс
Къде: Зала 1 на НДК, София Кога: 19 юни Кой: Легендарният уелски реализатор сър Том Джоунс продължава да се радва на известност по целия свят, завладявайки публиката с безконечната си дискография от шлагери и неизчерпаемия си гений и харизма. Със забележителната си кариера, продължаваща повече от шест десетилетия, Джоунс е считан за един от най-великите артисти на всички времена, продал над 100 милиона плочи и получил голям брой награди.

Колко: От 99лв. до 180 лева на ticketstation.bg Защо: Въпреки че е добре прочут с шлагери като " Sex Bomb ", " Delilah ", " Mama Told Me Not to Come ", " Green, Green Grass of Home ", които се знаят наизуст от няколко генерации меломани, той е на първо място разнороден реализатор с същинска темп енд блус душа, като сполучливо минава през разнообразни музикални столетия и жанрове. Концертът на звездата в София е част от международното му турне Аges and Stages.
Zucchero
Къде: Зала 1 на НДК, София Кога: 23 юни Кой: Получава псевдонима си - Zucchero (захар) в учебно заведение, тъй като учителят го наричал " захар и мармалад ". Според друга версия са го наричали по този начин поради розовите му пухкави бузи. Започва да свири на китара като дете и бързо се трансформира от един от най-известните италиански музиканти. Албумът му Blue от 1988 година е най-продаваният в историята на италианската поп музика.  Снимка 610992

Колко: От 70 лева до 140 лева на bilet.bg Защо: За наша наслада траекторията на новото турне World Wide Tour 2023 на Zucchero минава още веднъж през България и на концерта в НДК ще чуем неостаряващите шлагери над един актьор с безподобен глас и над 30-годишна музикална кариера. Забележителнка кариера, по време на която той основава доста незабравими шлагери, измежду които " Senza una Donna (Without a Woman) ", " Il Volo ", " Baila (Sexy Thing) ", " Occhi " и прави дуети с други звезди - от Лучано Павароти, Ерик Клептън и Майлс Дейвис до B.B.King, Брайън Адамс и Брайън Мей.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР