Въпреки дъждовното лято, ремонтът на всички обекти се движи в

...
Въпреки дъждовното лято, ремонтът на всички обекти се движи в
Коментари Харесай

Фандъкова: Строителството на метрото и всички ремонти в София вървят в срок

Въпреки дъждовното лято, ремонтът на всички обекти се движи в период, строителството на метрото също се движи в период. Това разяснява в студиото на " Денят стартира " кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й, най-големите обекти за ремонт са реконструкцията на ул. " Граф Игантиев " и зоната към Храм-паметник " Александър Невски ".

В зоната към ул. " Граф Игантиев " се работи доста интензивно, това е огромен план, включващ и огромна инфраструктура. Освен това, нощес пуснахме придвижването по бул. " Тодор Каблешков " в разширения сектор при кръстовището с бул. " Княз Борис Трети ".

От през днешния ден стартира разширението на бул. " Монте Видео " от ул. " Боряна " до бул. " Никола Петков ". От два дни е обърнато придвижването и по бул. " Васил Левски " от " Граф Игантиев " до Ректората, без да е положен последния пласт носещ асфалт. Така че, за един уикенд ще би трябвало да се затвори напълно. Подменяме и паважа с асфалт на бул. " Пенчо Славейков " при кръстовището с бул. " Прага " поради тежкото придвижване. В момента този сектор е затворен поради създаване на подлеза към новата метростанция.

От Столична община плануват засаждане на 76 нови дървета, което би трябвало да стане наесен. Отделени са повече средства за ремонт на дребните улици в кварталите, където има и специфична стратегия за ремонт на тротоари. Има и обособена стратегия за осветяване

Не мога да подсигурявам, че някой няма да подреди плочата на погрешно, само че мога да подсигурявам, че това няма да се заплати с обществени средства и ще се ремонтира за сметка на изпълнителя на плана.

Столичният кмет разяснява и случая с отрязани новозаседани фиданки по Околовръстното шосе, като съобщи, че вандалският акт ще коства няколко хиляди лв..

Относно проблемите със градежи в квартал " Младост ", Фандъкова съобщи, че районната администрация в " Младост " не е дала нито едно предложение. Ние имаме предпочитание да обезщетим притежателите при отчуждаване на парцелите им и да съблюдаваме закона, добави кметът.

Фандъкова изясни още, че се планува в София да бъде открит втори археологически парк в регион Слатина.

``Има късмет да бъде открита история на 8000 години от Неолитния интервал на града, по тази причина предвиждаме археологически парк и създаване на посетителски център, с цел да може жителите и гостите на София да се срещнат с античната история на града``, допълния още тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР